Mani Gyenes pe locul 15 în cea mai grea specială din Raliul Dakar 2017

Pilotul roman de la Autonet Motorcycle Team a încheiat ieri meritoriu speciala Chilecito – San Juan. Etapa a fost una foarte dificilă, s-a desfăşurat la o temperatură de 45 grade, pe un traseu cu multă piatră, nisip şi multe traversări de râuri. Cu două etape înainte de finiş, Emaneul Gyenes se află pe locul 23 în clasamentul general.
Mani Gyenes a avut un ritm bun şi a terminat cei 449 de km în 6h13min17sec, fiind înregistrat cu al 15-lea timp al zilei. În pofida acestui timp bun pe probă, sătmăreanul nu a avut o zi uşoară. Într-o albie de râu i s-a oprit motorul şi a izbutit să repornească câteva minute mai târziu după ce a fost împins de spectatori.
Astăzi se derulează etapa San Juan – Rio Cuarto, o etapă de 754 km din care 288 km de probă specială. Proba începe cu 50 de km în dunele de la San Juan şi se va încheia în zona Cordoba, pe trasee asemănătoare cu cele din WRC.
Mâine se va ajunge la Buenos Aires, punctul final al raliului. Etapa Rio Curato – Buenos Aires măsoară 786 km, iar 64 dintre aceştia vor fi parcurşi în regim de probă specială.
Clasament general după 10 etape din 12 este următorul : pe primul loc se află Sam Sunderland de la Red Bull KTM Factory Rally, KTM cu 28:07:59, urmat pe poziţia a doua de colegul său de echipă . Matthias Walkner cu 28:38:00. Locul trei este ocupat de . Gerard Farres Guell, Himoinsa Dakar Team cu 28:46:42.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.