ISU Bucuresti-Ilfov reamintește cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor formați la streșinile imobilelor

Condițiile meteorologice actuale, caracterizate de variații de temperatură, favorizează formarea țurțurilor la nivelul streșinilor imobilelor.
Numărul ridicat de solicitări influențează negativ capacitatea operațională a instituției.
În acest moment, în cazul apariției unei situații de urgență care presupune stingerea incendiilor sau salvarea persoanelor de la înălțime, niciuna din cele 12 autoscări nu poate fi angrenată imediat în acest tip de operațiuni, deoarece acționează pentru îndepărtarea țurțurilor. Redirecționarea acestora implică creșterea timpului de răspuns.

În aceste condiții, reamintim cetățenilor că au obligația de indepărtare a țurțurilor, în multe dintre solicitările primite, fiind constatat faptul că țurțurii ar fi putut fi îndepărtați de către proprietari/administratori cu mijloace proprii.
Intervenția pompierilor se poate realiza atunci când înălțimea imobilelor nu permite proprietarilor/administratorilor să acționeze în siguranță.
Totodată, instituția noastră a solicitat sprijin din partea Poliției Locale 1-6 pentru informarea cetățenilor asupra obligațiilor ce le revin în acest sens.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.