Sud-estul ţării, blocat din cauza viscolului

În sud-estul ţării situaţia este critică. Vântul puternic a închis porturile la Marea Neagră. Unitatea 1 Cernavodă a fost deconectată încă de aseară de la sistemul energetic naţional.

Tot în judeţul Constanţa, o situaţie deosebită se înregistrează pe DN2A între localităţile Dorobanţi şi Nicolae Bălcescu, unde peste 30 de maşini sunt blocate la această oră, cu aproximativ 100 de persoane în ele. Dunărea a îngheţat şi navele nu mai circulă.

Serviciile de ambulanţă intervin cu vehicule şenilate la cazurile de urgenţă.

Situaţie similară este şi la Galaţi.

Din cauza sloiurilor de gheaţă, dar şi a viscolului puternic circulaţia bacurilor a fost întreruptă temporar. Potrivit reprezentanţilor punctului de trecere bac, o singură cursă cu pasageri, în special cu navetişti, a trecut în această dimineaţă de pe malul tulcean pe cel gălăţean.

Deocamdată, cursele de bac sunt suspendate, iar în funcţie de starea vremii se va lua o decizie mai târziu dacă aceste curse vor fi sau nu reluate.

Cât priveşte traficul rutier este închis DN 24D de la Bălăbăneşti-Cuca până la intersecţia cu DN 26.

Totodată, sunt închise patru drumuri judeţene, pe care se acţionează cu utilaje de deszăpezire, dar intervenţia se face cu greutate din cauza viscolului. În cursul acestei dimineţi, lucrătorii ISU, cu ajutorul drumarilor, au deblocat trei maşini înzăpezite, două pe DJ 251 între Smârdan şi Schela şi una pe DJ 252I între Poiana-Fântâni.
Toţi pasagerii se află acum în siguranţă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.