Consiliul de administratie al RATB este in pericol de a fi demis

Sursa foto: jurnalulbucurestiului.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat in aceasta seara ca a convocat o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), pentru sambata dimineata, pentru a supune dezbaterii si aprobarii consilierilor generali demiterea Consiliului de Administratie al RATB, pentru neindeplinirea sarcinilor.

Primarul Capitalei reproseaza conducerii regiei ca nu si-au indepinit sarcinile privind pregatirea Capitalei pentru vremea grea de iarna

Gabriela Firea spune ca statiile RATB nu au fost curatate dimineata, timpii de asteptare au fost indelungati, nu au fost scoase mai multe autobuze pe traseu si ca directorul general al regiei si-a luat concediu fara sa anunte.

„Am spus de la inceputul mandatului ca nu ne jucam cu viata bucurestenilor, am spus ca prioritatea noastra trebuie sa fie confortul bucurestenilor si turistilor care vin in aceasta perioada in Capitala, ca sunt un om deschis dialogului si sprijin orice institutie pentru a depasi problemele pe care le are, dar nu fac rabat de la performanta. Daca am stabilit ieri foarte clar care sunt responsabilitatile fiecarei institutii in parte si toti colegii au fost la posturi si au raspuns prezent si s-a vazut ca deszapezirea a fost la un nivel ridicat fata de anii trecuti, deci se poate, singura institutie care nu a reactionat prompt si am avut de dimineata statii RATB necuratate, timpii de asteptare au fost indelungati, am rugat sa fie scoase mai multe autobuze pe traseu si nu s-a intamplat acest lucru, mai mult decat atat domunul director general era in conediu, fara ca macar sa ma anunte”, a adaugat Gabriela Firea.

Directorul general al RATB este Radu Paul Orzata, acesta fiind interimar.

Consiliul de Administratie al regiei este format din: Tudor Tanasescu, Dorel Macovei, Pirvut Ovidiu, Popescu Marin, Orzata Radu Paul (director general), Lupascu Marian, Ittu Ioan Nicolae (reprezentant al Ministerului Finantelor Publice).

In replica Ciprian Ciucu, consilier general al PNL in CGMB scrie intr-o postare pe Facebook, ca decizia primarului general Gabriela Firea de a convoca maine Consiliul General pentru a demite actualul Consiliu de Administratie al RATB ar putea fi ori „o miscare de imagine, in forta, ca sa arati ca ALTII sunt vinovatii si ca vor plati”, ori aceasta doreste „inlocuirea actualilor oameni din CA cu proprii sai oameni”.
Ciucu mai spune ca liberalii au decis sa nu se prezinte la sedinta CGMB de maine dimineata.

1 COMENTARIU

  1. linia de tramvai 11 era total inexistenta cred ca tramvaiul s eodihnea in depou, cat priveste statiile de tramvai sau autobuze sunt pline de zapada si suntem nevoiti sa stam in troiene pana ne intra umezeala in bocanci .RATB O BANDA D EPUTUROSI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.