Topul celor mai interesante destinaţii turistice din lume

„The Daily Telegraph” a publicat clasamentul celor mai interesante destinaţii turistice din lume, locuri mai puţin cunoscute, fiind vorba despre orașe din Europa, care prezintă un interes deosebit pentru turiști.

Orașul Bergamo din Italia s-a situat pe primul loc în acest clasament neobișnuit. Bergamo este un oraș situat la aproximativ 40 km est de Milano, cu o populație de 119.894 de locuitori. Aici se află Aeroportul Internațional Orio al Serio, care deservește piața de costuri reduse a orașului Milano, relatează „The Daily Telegraph”.

Bergamo

Pe poziția a doua s-a situat orașul Vitoria-Gasteiz, din Spania. Vitoria-Gasteiz este capitala provinciei Álava și a comunității autonome spaniole País Vasco. Acesta se află la 65 km de Bilbao şi 450 km de Madrid.

vitoria-gasteiz
Vitoria-Gasteiz

Pe locul trei se află Tavira, oraș din Portugalia. Tavira este un oraș din Districtul Faro, regiunea Algarve, regiunea cea mai sudică din Portugalia.

Tavira
Tavira

Urmează pe locul patru – Osijek, oraș din cantonul Osijek-Baranja, Croația, având o populație de 108.048 de locuitori, pe locul cinci se află Skopje, capitala Republicii Macedonia. Orașul este un centru politic, economic și cultural al Macedoniei. Pe locul șase s-a situat Umeå, o comună din comitatul Västerbottens län, din Suedia, cu o populație de 118.349 locuitori. Pe locul șapte – Treviso, o comună din provincia Treviso, regiunea Veneto, Italia, cu o populație de 83.375 de locuitori și o suprafață de 55,58 km². Pe locul opt s-a situat Tbilisi, capitala Georgiei, pe locul nouă, Nantes, oraș în vestul Franței, face parte din prefectura Departamentului Loire-Atlantique, fiind și capitala Regiunii Pays de la Loire. Pe locul zece, Bregenz, oraș în Austria. Bregenz este capitala statului federal austriac Vorarlberg.

umea-sweden
Umeå

Republica Botswana ocupă primul loc în Topul 10 al celor mai atractive ţări din lume care merită să fie vizitate în anul 2017, întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet. Ghidul a publicat la finalul anului 2016 „Best in Travel 2016”, cel mai aşteptat ghid de călătorii al anului, redactat sub forma unui clasament ce cuprinde destinaţiile de vacanţă pe care prestigioasa publicaţie turistică le recomandă. Potrivit versiunii Lonely Planet, pe locul doi în acest clasament se afla Japonia, iar, pe locul trei, Statele Unite, urmând Republica Palau, care este o țară insulară aflată în Oceanul Pacific, la 800 km est de Filipine. Republica Letonia, o țară în regiunea Baltică a Europei de Nord, una dintre cele trei ţări baltice, s-a situat pe locul patru, urmată de Australia și Polonia. Încheie acest clasament Uruguay, Groenlanda și Fiji.

Republic of Botswana
Republic of Botswana

Transilvania, România, s-a situat pe primul loc în Top 10 al celor mai atractive regiuni din lume în 2016, care merită să fie vizitate, clasament întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet. Pe locul doi experții au clasat Islanda de Vest, pe locul trei – Viñales Valley (Cuba). Pe locul patru – regiunea viticolă Friuli, (Italia), care a devenit populară pentru pasionații de vin.
În Top 10 al celor mai atractive destinaţii turistice din lume, care merită să fie vizitate, se mai află Insula Waiheke, insula din Auckland, Noua Zeelandă, urmând regiunea franceză Auvergne, situată în partea central-sudică, în Masivul Central. Urmează Hawaii, al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii, care este localizat în arhipelagul insulelor Hawaii în Oceanul Pacific, apoi Bavaria, Germania, Regiunea Cantabria, din Spania.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.