Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la Poliţia Prahova

Sebastian Ghiţă ar fi trebuit să se prezinte astăzi la sediul Inspectoratului de Poliţie Prahova, însă a ratat și acest termen. Fostul deputat trebuia să semneze, conform procedurilor, pentru controlul judiciar dispus în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

În aceste condiții, Poliţia urmează anunţe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că fostul deputat a încălcat măsura preventivă. În continuare, instanţa poate decide schimbarea controlului judiciar cu arestarea preventivă sau arestul la domiciliu.

Ghiţă a fost ultima dată la IPJ în 19 decembrie, iar după două zile nu a răspuns citaţiei procurorilor DNA Ploieşti, fiind căutat de poliţişti şi dat în consemn la frontieră.

Marţi, instanţa supremă a respins cererea DNA Ploieşti de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a menţinut măsura controlului judiciar pe cauţiune, cu interdicţia de a părăsi ţara în acest dosar.

Sebastian Ghiţă nu a mai fost văzut de 10 zile. El nu s-a prezentat săptămâna trecută la Parchetul Prahova, unde fusese citat de procurori în dosarul Ponta-Blair.

Momentan nu există date care să confirme că fostul deputat ar fi părăsit ţara, potrivit unei anchete interne efectuate de poliţie.

Fostul parlamentar este cercetat, printre altele, pentru dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani și șantaj.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.