Taxa turistica va fi folosita pentru promovarea Bucurestiului!

Consilierii municipali au adoptat astazi o hotarare prin care se stabileste cuantumul taxei turistice sau hoteliere pentru anul viitor. Aceasta va fi de 1% plus TVA din valoarea incasarilor pentru servicii de cazare.

Incasarile totale din aceasta taxa locala se ridica la aproape 2 milioane de euro pe an, a precizat primarul Capitalei Gabriela Firea.

Firea a subliniat faptul ca nu este vorba despre o taxa noua. Taxa turistica a fost colectata si in anii trecuti, dar ea nu a fost folosita. Taxa este colectata de catre primariile de sector, insa acestea nu au directii de turism si nu au putut folosi banii.

”Din acest an vom cauta solutii pentru o mai buna colectare a taxei, care ar putea aduce circa 2 milioane de euro pe an, dar si pentru folosirea acestor bani pentru promovarea Bucurestiului ca destinatie turistica de catre Municipalitate”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul sef a mai spus ca Bucurestiul are un numar redus de turisti straini, desi dispune de un imens potential turistic, din cauza lipsei de promovare a orasului ca brand turistic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.