Tragedie aviatica in Marea Neagra

Update ora 14: Presedintele rus, Vladimir Putin a anuntat zi de doliu national maine, in semn de omagiu pentru victimele avionului prabusit.

Update ora 12.42: Nu exista niciun indiciu ca ar exista vreun supravietuitor, anunta ministerul apararii. Pana acum au fost recuperate 4 corpuri.

Update ora 11.49: Presedintele rus, Vladimir Putin a exprimat condoleantele sale cele mai profunde pentru apropiatii victimelor si a cerut premierului Dmitri Medvedev sa alcatuiasca o comisie care sa investigheze cauzele accidentului.
Potrivit ministerului rus al apararii aeronava prabusita se afla in exploatare de 33 de ani, timp in care a acumulat aproape 7 mii de ore de zbor.

Update ora 11.42: Lista persoanelor aflate la bord a fost actualizata de ministerul rus al apararii la 92 de persoane: 84 de pasageri si 8 membri ai echipajului.
Printre victime se numara: 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov, cunoscut in turneele sale in strainatate sub numele de Corul Armatei Rosii, 8 militari, intre care si directorul Ansamblului, Valéri Khakhilov, 8 membrii ai echipajului, 2 inalti functionari civili si responsabilul unei organizatii caritabile din Rusia, Elizavéta Glinka.

Update ora 9.43: echipele de salvare au recuperat corpul neinsufletit al unuia dintre pasagerii aflati la bord, la 6 kilometri distanta de litoral, anunta ministerul rus al apararii.

Update 8.54: Avionul transporta soldati rusi dar si membri ai ansamblului Alexandrov, unul din corurile Armatei Ruse, care urma sa participe la sarbatorile ocazionate de Anul Nou la baza aeriana rusa din Siria. La bord se aflau de asemenea 9 jurnalisti. Cel mai probabil toti cei aflati in avion si-au pierdut viata. Deocamdata nu se cunosc cauzele accidentului.

Update ora 8.3o: ministerul rus al apararii confirma gasirea unor fragmente din avion la aproximativ 1,5 km distanta de Soci la o adancime intre 5o si 7o de metri, noteaza AFP.

Update ora 8.19: echipele de salvare rusesti au ajuns la locul unde se crede ca s-a prabusit avionul, in Marea Neagra, in apropiere de coasta.

Un avion al ministerului rus al apararii s-a prabusit in Marea Neagra. Aeronava decolase de la Soci cu destinatia Siria dar a disparut de pe radar la putin timp dupa ce s-a ridicat de la sol. La bord se aflau 91 de persoane. Autoritatile ruse au confirmat prabusirea aparatului, un Tupolev 154, in spatiul aerian rus, relateaza Reuters.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.