Avion deturnat

Update ora 17: Atacatorii din avionul libian deturnat astazi in Malta s-au predat dupa ce au eliberat toti pasagerii si membrii echipajului si sunt acum in custodia soldatilor maltezi.
Unul dintre ei a declarat presei ca este liderul partidului care il sustinea pe ultimul presedinte libian, Muammar Gaddafi- ucis in timpul revoltei din 2o11- si ca doreste crearea unui partid pro- Gaddafi.

Update 15.58: Au fost eliberati inca 44 de pasageri si membrii echipajului. Acestia din urma spun ca la bord ar fi 2 atacatori.

Update 15.16: Au fost eliberati 25 de pasageri.

Update 14.27: Atacatorul sustine ca are o grenada asupra lui si s-a declarat sustinator al fostului presedinte Muammar Gaddafi, ucis in timpul revoltei din 2o11.

Piratul aerului a mai spus ca va elibera pasagerii dar nu si membrii echipajului daca cererile sale vor fi satisfacute insa nu este clar ce revendicari are, relateaza Reuters.
Alte media sustin ca ar fi mai multi atacatori.
Trupele au luat pozitie la cateva sute de metri distanta de avion ale caruri motoare au continuat sa mearga inca 45 de minute dupa aterizare.
Nimeni nu a fost vazut coborind din avion.
Celelate zboruri care trebuia sa plece sau sa aterizeze pe aeroportul internatuional maltez au fost anulate sau redirectionate.

Update, 14.o9: Avionul libian deturnat a aterizat in Malta cu 111 pasageri la bord, intre care 82 de barbati, 28 de femei si un copil, a afirmat prim- ministrul maltez, Joseph Muscat pe twitter, conform Reuters.

Un avion cu 118 pasageri la bord a fost deturnat.

Aeronava, care efectua o cursă internă în Libia, a fost deturnată către Malta de doi atacatori.

Aceștia amenință că se vor arunca în aer, transmite Reuters.

La bordul aeronavei se afla 118 pasageri și membrii echipajului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.