Cele mai interesante evenimente de astăzi, 22 decembrie, din Bucureşti

SPECTACOLE DE CRĂCIUN

* Un spectacol de colinde are loc de la ora 17:30, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, colindători fiind Music Choir, alcătuit din artişti lirici ai Filarmonicii „George Enescu”, formaţia Alessis, dar şi Ducu Bertzi şi invitaţii săi: Constantin Neculae, Tavi Iacob şi Irina Furdui.

* Un Festival de obiceiuri şi datini începe de la ora 19:30, în faţa Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Evenimentul, la care Bucureşti FM, va fi susţinut de Ansamblul „Busuiocul” din Bacău, care va prezenta datini şi obiceiuri tradiţionale de Anul Nou (Capra, Ursul, Caii), interpretate într-un stil original. Spectacolul, încheie festivalul „Moş Crăciun vine la Excelsior”, a II-a ediţie, organizat de Teatrul Excelsior, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.

* În cadrul târgului alternativ de Crăciun, ALT.CRĂCIUN, ce se desfăşoară la sediul ArCuB din Hanul Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90). astă-seară au loc concertele:
– Omelette, de la ora 18:00;
– Corul de copii Radio, de la ora 19:00.

* Mini-concertul de colinde „Îmbucură-Te Om Bun” este susţinut de Grupul feminin Sfânta Ecaterina condus de Alexandra Bildea, de la ora 18:30, la Librăria Sophia.

* În Oraşul Faptelor Bune din Piaţa Universităţii deseară, de la ora 19:00 cântă, pe rând: Fly Project, Puya, Vescan, Damian & Brothers.

* Concertul susţinut de Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, de la ora 19:00 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu are un program de Crăciun. Concertul este prefaţat, de la ora 17:00, de vernisajul expoziţiei de costum şi fotografie „Zestrea”, semnată de artistul plastic şi designerul Liliana Ţuroiu, plasată în foaierul Ateneului Român. Cele 56 de artiste din Corul Filarmonicii vor purta în premieră absolută, ţinute semnate de acest designer.

* Teatrul Nottara, Asociaţia SmartArt şi soliştii grupului vocal ALL’S CHOIR vă propun să petreceţi „Crăciunul Altfel” la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului de pe bulevard, începând cu ora 19:00.

* Colindul Cerului se intitulează concertul susţinut de Ansamblul Anton Pann de la ora 19:30, la CinemaPRO.

* Un concert pentru sărbători este dat de soprana Ramona Păun împreună cu violonistul Valentin Albeşteanu, începând cu ora 20.30, în Caru’ cu Bere.

* De la aceeaşi oră, la Recul, din Strada Cercului 6, are loc „Impro la liber VII”, tema fixată fiind: Crăciunul.

ALTE SPECTACOLE

* De la ora 18:30, „In the Middle, Somewhat Elevated”, spectacol de dans cu coregrafii semnate de William Forsythe, Jerome Robbins şi George Balanchine la Opera Naţională.

* De la ora 19:00:
– „Înşir`te mărgărite” versiune scenică de Dan Puric după Victor Eftimiu la sala Mare a Teatrului Naţional;

– „Carousel”, adaptare de Andrei Şerban şi Daniela Dima după piesa „Liliom” de Ferenc Molnar şi filmul cu acelaşi titlu de Fritz Lang, la sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra;

– „Micul Prinţ” în regia lui Alexandru Dabija la Teatrul de Comedie;

– „Emancipare” la Sala Nouă a aceluiaşi Teatrul;

– „De la Caragiale la Şalom Alehem” la Teatrul Evreiesc;

– „Din înţelăpciunea lui Dorel”, one-man show cu Andrei Ciopec la Godot Cafe Teatru;

– „Încă nu, dar o să fie…” cu Bogdan Stanoevici, Gabi Costin, Ştefan Velniciuc, Mihnea Nicolau şi alţii la Teatrul Elisabeta.

* De la ora 19:30, „Micul infern”, comedie de Mircea Ştefănescu montată de Mircea Cornişteanu la sala Pictura a Teatrului Naţional.

* De la ora 20:00:
– „Eden” piesă de Eugene O`Brien despre singurătatea în cuplu şi disperarea determinată de lipsa încrederii şi despre orgiile plictiselii născută din această disperare la sala mică a Naţionalului;

– „Amanta de la prânz” în Club The Hub;

– „Ketchup” la În Culise;

– „The Sunset Limited” la Unteatru.

* De la ora 20:15, la Teatrul de Artă, Simona Popescu, Cristian Şofron, Anca Bejenaru, Marius Stănescu, George Constantinescu şi Marin Grigore joacă în co-producţia cu Teatrul Nottara „Să-i îmbrăcăm pe cei goi”.

MUZICĂ

* „La Aniversară” se intitulează evenimentul de muzică folk în memoria eroilor căzuţi pe 21 Decembrie 1989, în Piaţa Universităţii, ce are loc de la ora 17:30 în Quantic Club.

* Tudor Gheorghe a avut cel mai dramatic mesaj social exprimat pe scenă, de la Revoluţie încoace, cu spectacolul „Tot degeaba” pe care-l susţine, de la ora 19:00, la Sala Palatului.

* Muzica tradiţională din sudul Americii şi poveştile ei vă sunt aduse de către Ioana Ernea (voce), Luis Angel Palomino Tuero (pian) şi Raubel Torres Gonzalez (bas) într-un concert intitulat Cuentos del Barrio, ce începe tot de la ora 19 în AromAroma.

* De la ora 20:00, RoadkillSoda lansează primul album acustic, intitulat „Space Echo & Time”, în J’ai Bistrot.

* Bridge Over Troubled Water se intitulează concertul susţinut de pianistul Albert Tajti şi „vocea care îmbracă în catifea”, Cătălina Beta, de la ora 20:30 în Serendipity.

* De la ora 21:00 încep concertele:
– JAZZ la MACAZ cu saxofonistul Cătălin Milea şi invitaţii săi;
– Viţa de Vie în Control Club.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.