Cele mai interesante evenimente de astăzi, 16 decembrie, din Bucureşti

CINEMA

* Festivalul Producătorilor de Film Independenţi, a programat astăzi la Cinemateca Eforie:
– de la ora 14:00, comedia „Usturoi” de Lucian Alexandrescu;
– de la ora 16:00, drama „Ilegitim” realizată de Adrian Sitaru;
– de la ora 18:00, documentarul „Roboţelul de Aur”,  portret al boxeriţei de 32 de ani Steluţa Duţă, multiplă campioană europeană şi mondială, realizat de Mihai Dragolea şi Radu Mocanu;
– de la ora 20:00, „Tudo”, un pretins thriller de Iura Luncaşu.

* La Cine Globe Titan, Club Star Wars România a pregătit pentru fanii Star Wars momente inedite pentru lansarea noului film al seriei „Rogue One: O poveste Star Wars” (16 – 17 dec.). Pe lângă vizionarea filmului, ce începe de la ora 20:00, cinefilii vor putea să se fotografieze şi să interacționeze cu personajele sale fantastice, începând cu ora 18:30.

SPECTACOLE

* Compania „Ballet classique de Saint – Petersbourg” întemeiată de Andrey Batalov, susţine încă o reprezentaţie, de la ora 17:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional, cu baletul „Lacul lebedelor” compus de Ceaikovski cu o coregrafie de Marius Petipa şi Lev Ivanov, având pe Maria Poliudova şi Vladimir Statnii în rolurile principale.

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe a doua reprezentaţie a spectacolului cu două lucrări compuse de Manuel de Falla: „Amorul vrăjitor” şi „Tricornul”  în regia spaniolului Carlos Vilán. Dirijor: Tulio Gagliardo Varas, de la Opera din İzmir, Turcia. Invitată specială: Ramona Zaharia, mezzosoprană la Opernhaus Düsseldorf.

* Teatrul Metropolis găzduieşte, de la ora 19:00, încă o reprezentaţie cu spectacolul „Brâncoveanu şi Ivireanul, iubire de biserică şi neam” scris de Pr. Dr. Bogdan-Aurel Teleanu, regizat de Ivona Boitan şi interpretat de actorii: Constantin Codrescu, Ovidiu Cuncea, Damian Oancea, Tiberiu Păun, Ana Calciu, Magda Catone, Mihai Coadă, Bogdan Iacob, Dana Rusu şi Alexandru Ionescu.

* Sala Polivalentă găzduieşte, de la ora 19:00, spectacolul-mozaic „Poveste de Crăciun”, în regia lui Cristian Mihăilescu, super-producţie de final de an a Operei Comice pentru Copii ce îi are ca invitaţi pe soprana Felicia Filip, tânăra soprană Laura Bretan (de la Chicago), solista Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, balerina Corina Dumitrescu, dansatorul flamenco Lucas Molina (din Buenos Aires), violonistul Mario Hossen (din Viena), Andrei Tudor Band şi Orchestra Simfonică Bucureşti.

* În cadrul celui de-al optulea turneu al său în România, Strauss Festival Orchestra Vienna susţine un spectacol, de la ora 19:30, la Sala Palatului, sub bagheta maestrului Willy Büchler. Invitaţi speciali: soprana Felicia Filip şi tenorul Robert Nagy.

MUZICĂ

* Concertul săptămânal al Orchestrei Naţionale Radio, ce începe de la ora 19:00, la Sala Radio şi este dirijat de Gerd Schaller, are în program trei lucrări de Beethoven: Uvertura „Coriolan”; Concertul nr. 3 în do minor pentru pian şi orchestră, op. 37 – solist Horia Mihail şi Simfonia nr. 6 în Fa major, „Pastorala”.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Cristian Măcelaru, având în program doar ampla Simfonie nr. 3 compusă de Gustav Mahler. Solistă: Aura Twarovska.

* Tot de la ora 19:00, tânăra pianistă Lucia-Cristina Iordache susţine un recital la Institutul Balassi al Ungariei. În program: Preludiu şi Fugă în Do major din Clavecinul bine temperat, volumul II de Bach; Sonata nr. 1 în fa diez  minor, op. 11 de Schumann şi Suita op. 14 de Bartók.

* La Palatul Patriarhiei, de la ora 19:00 începe concertul de colinde tradiţionale dat de „Coconii din Breb, Maramureş”.

* Corul SOUND susţine un concert caritabil de colinde, de la ora 19:15, în Catedrala catolică Sf. Iosif.

* Puiu Creţu şi invitaţii să, Mihai Mosoi şi Daniela Curcan, dau un concert de seară de iarnă, de la ora 20:00, în E… varză.

* Arcuş Trio cântă, de la ora 20:30, în Jazz Book.

* De la ora 21:00 încep două concerte acustice:
– Dan Byron în Clubul Ţăranului;
– Partizan la Unteatru.

* The Mad Socks and Runna cântă, de la ora 21:30, în Spice Club.

EVENIMENTE de CRĂCIUN

* Teatrul Ion Creangă organizează în Parcul Kiseleff „Crăciunul Copiilor”, ce se desfăşoară până pe 20 decembrie şi include spectacole de teatru, concerte de colinde, ateliere de creativitate dedicate copiilor de toate vârstele şi chiar vizite regulate ale lui Moş Crăciun, între orele 16:00 şi 19:00. În programul de astăzi, pe lângă atelierul de storytelling ţinut de Iulian Tănase între orele 15:00 – 16:00, pornind de la cartea „Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig, mai figurează:
– programul susţinut de Alina Sorescu şi Atelierul ei de Muzică pentru Copii, de la ora 17:00;
– un concert Alma, de la ora 18:00;
– concertul dat de Lucia, de la ora 19:00.
Programul complet al acestui eveniment îl găsiţi aici.

* De azi începe şi evenimentul „Zile de poveste” în Sectorul 6 ce se desfăşoară în Plaza România (Rotondă). Pe lângă facepainting, baloane, jocuri interactive ce încep de la ora 17:00 şi au loc până la ora 21, precum şi ateliere de creaţie de măşti: Reni, Moş Crăciun, Om de Zăpadă ce au loc între orele 17:00 – 18:00 şi la care pot participa 50 de copii, astă-seară mai au loc:
– de la ora 19:15, spectacolul de teatru de păpuşi şi actori „Poveste de iarnă”;
– de la ora 20:15, concertul dat de corul de copii „Fantezia”.
Programul complet al evenimentului îl găsiţi aici.

* Azi debutează şi evenimentul „Alt Crăciun”, târgul alternativ de Crăciun ce vă aşteaptă până pe 23 decembrie la sediul ArCuB din Hanul Gabroveni cu ultimele noutăţi în materie de design românesc şi muzică alternativă. La deschiderea oficială, ce are loc deseară, de la ora 18:00, susţin concerte trupa Fără Zahăr şi, de la ora 19:00, Ada Milea.
Programul concertelor live de la ALT.CRĂCIUN  îl găsiţi aici.

* Ca în fiecare week-end se reiau programele artistice ale Târgului de Crăciun Bucureşti din Piaţa Constituţiei. Cele de astăzi sunt susţinute de:
– Marius Ciprian Pop, de la ora 17:00;
– Nicolae Voiculeţ, de la ora 17:30;
– Comunitatea Elenă, de la ora 18:00;
– Fanfara 10 prăjini, de la ora 19:00;
– Cobzality, de la ora 20:00.
Programul complet îl găsiţi aici.

* În cadrul Noblesse Palace Christmas Fair, un târg ce se desfăşoară de azi până pe 22 decembrie la Palatul Noblesse din Str. Sfinţilor nr. 7, astă-seară, de la ora 18:00 are loc evenimentul caritabil Noblesse Christmas Ball. Cei prezenţi vor avea ocazia de a participa la o licitaţie cu scop caritabil, de unde se vor putea achiziţiona lucrări de artă, produse hand-made, decoraţiuni şi creaţii de designer, atmosfera magică e asigurată de momente speciale oferite de All’s Choir & Ballet Company şi un cor de copii ce susţine un concert de sezon.

EXPOZIŢII

* Muzeul Naţional de Artă al României organizează vernisajul expoziţiei „Anatomia Restaurării. Opere de artă din patrimoniul MNAR”, de la ora 18:00, la parterul Galeriei Naţionale, unde poate fi vizitată în perioada 17 decembrie 2016 – 2 aprilie 2017.

* De azi poate fi vizitată la Galeria Rotenberg-Uzunov, din strada Constantin Esarcu nr. 1, prima expoziţie de fotografie a actriţei Ada Condeescu intitulată „Colentina”.

CARTE

* În cadrul Colocviului naţional LIMES FORUM V, de la ora 15:00, este lansat volumul „Arheologia azi, în România”, semnat de prof. dr. Mihai Bărbulescu, membru corespondent al Academiei Române, fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie – la sediul Ministerului Culturii din Bd. Unirii nr. 22, sala 315.

* La Libraria Humanitas Kretzulescu, de la ora 19:00 are loc o întâlnire cu Irina Teodorescu, autoarea romanului „Blestemul tâlharului mustăcios”, ce a obţinut Premiul „Andre Dubreuil” pentru roman de debut şi Premiul Asociaţiei Scriitorilor de Limba Franceză, apărut de curând şi în ediţie digitală, în traducerea Mădălinei Vatcu.

Lasă un răspuns