Cele mai interesante evenimente de astăzi, 15 decembrie, din Bucureşti

CINEMA

* Cinematograful multiplex din mall-ul Liberty Center, situat în zona Trafic Greu – Vulcan, se redeschide de astăzi cu noua denumire HAPPYCINEMA, cu cele şapte săli ale sale ce cumulează 1150 de locuri confortabile. În prima zi au loc 25 de proiecţii, fiind prezentate 20 de filme noi, foarte variante ca gen şi adresându-se diferitelor categorii de public.  Programul complet al zilei îl găsiţi aici.

* La Cinemateca Eforie, în cadrul ciclului „120 de ani de istorie a filmului maghiar”, de la ora 19:00 rulează drama „Eldorádó”, realizată în 1988 de Géza Bereményi.

* În cadrul programului „Joia de film”, de la ora 19:00, la Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso” are loc proiecţia dramei „Storie Sospese / Povestiri suspendate”, realizată de Stefano Chiantini.

* KineDok prezintă, de la ora 20:00 în Make a Point, filmul „Roboţelul de Aur”, realizat de Mihai Dragolea şi Radu Mocanu, portret al boxeriţei de 32 de ani Steluţa Duţă, multiplă campioană europeană şi mondială care se pregăteşte pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, cu speranţa că acesta îi va aduce ceea ce i-a lipsit întotdeauna: o casă.

OPERĂ

La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe premiera spectacolului cu două lucrări compuse de Manuel de Falla, „Amorul vrăjitor” şi „Tricornul”, în regia spaniolului Carlos Vilán. Dirijor: Tulio Gagliardo Varas, de la Opera din İzmir, Turcia. Invitată specială: Ramona Zaharia, mezzosoprană la Opernhaus Düsseldorf.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Cristian Măcelaru, având în program doar ampla Simfonie nr. 3 compusă de Gustav Mahler. Solistă: Aura Twarovska.

* Tot de la ora 19:00, trupa Fjord îşi lansează un nou album în Clubul Fabrica. Invitaţii evenimentului sunt trupele Asemic şi Flesh Rodeo.

* De la ora 20:30:

– Liana Ştefan şi Cătălin Milea vă invită la concertul de jazz pe care-l dau, în Serendipity Bistro;
– Alexandrina cântă în Control Club.

* Un concert Nightlosers acustic începe de la ora 21:00 în Clubul Ţăranului.

* We Singing Colors susţine un concert  în Energiea Pub începând de la ora 21.30.

SPECTACOL

Teatrul Metropolis găzduieşte, de la ora 19:00, spectacolul „Brâncoveanu şi Ivireanul, iubire de biserică şi neam” scris de Pr. Dr. Bogdan-Aurel Teleanu, regizat de Ivona Boitan şi interpretat de actorii: Constantin Codrescu, Ovidiu Cuncea, Damian Oancea, Tiberiu Păun, Ana Calciu, Magda Catone, Mihai Coadă, Bogdan Iacob, Dana Rusu şi Alexandru Ionescu.

EVENIMENTE

* Institutul Cultural Român găzduieşte, de la ora 18:30, evenimentul „Posada Navideña Mexicana” organizat de Ambasada Mexicului la Bucureşti. La Posada (tradus din spaniolă prin adăpost sau han) este o sărbătoare mexicană prin care se recreează zilele de dinaintea naşterii pruncului Iisus, este o comemorare simbolică a evenimentelor petrecute în călătoria Mariei şi a lui Iosif de la Nazaret la Betleem.

* Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează, de la ora 19:00, la etajul 5 al magazinului Cocor, Gala de lansare a primei benzi desenate româneşti dedicate fondurilor europene şi Gala de premiere a concursului Reporter şi Blogger European 2016.

EXPOZIŢIE

La Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, de la ora 18:30 are loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului „Descoperirea Naturii în Gorjul Montan”, din cadrul proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

CARTE

* Colegiul Naţional „Ion Neculce” găzduieşte, de la ora 18:00, lansarea cărţii „Va lua Ţara foc din Prislop” editată de Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca. Invitatul serii este Părintele Nicolae Bordaşiu.

* La Librăria Bizantină este lansat, de la ora 19:00, volumul V din seria „Sfântul Grigorie Palama. Opere complete”. Iau cuvântul: Pr. Prof. Univ. Constantin Coman; Prof. Univ. Savu Totu şi Cornel Coman – traducător. Moderator: Cristian Chivu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.