Evenimente de neratat astăzi, 10 decembrie, în Bucureşti

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film Studenţesc „CineMAiubit” vă propune astă-seară, de la ora 20:00, la Cinema Elvira Popescu scurtmetrajele din ultimul calup, al şaptelea, din competiţia de ficţiune.

* În cadrul Festivalului de Film şi Psihanaliză, la Cinema Muzeul Ţăranului astă-seară rulează:
– de la ora 18:00, „A Street cat named Bob”, comedie dramatică regizată anul acesta de  Roger Spottiswoode despre cum i-a schimbat o pisică viaţa unui narcoman în curs de reabilitare, ce va fi dezbătută, după proiecţie, de criticul Irina Margareta Nistor şi invitatul special, Laura Manu;
– de la ora 20:30, thriller-ul „The Accountant: Cifre periculoase” cu Ben Affleck în rolul titular.

* Programul ultimei zile a Festivalului de film şi artă psihedelică Tripoteca, ce are loc la Cinemateca Eforie, cuprinde:
– de la ora 20:00, deschiderea uşilor şi vizionarea expoziţiei din foaierul sălii;
– de la ora 20:45, performance audio-video live: Moduler + Adistu’;
– de la ora 21:30, proiecţia programului 2 din secţiunea de filme „Meta-Fun”;
– de la ora 23:00 rulează scurtmetrajele programului 2 al secţiunii „Introspective Journey”.

* Ciclul dedicat cinematografiei columbiene se încheie cu proiecţia, de la ora 19:00 la Institutul Cervantes, a dramei „Los Hongos”, realizată de Oscar Ruiz Navia, ce spune povestea lui Ras, un tânăr muncitor în construcţii care desenează grafitti pe zidurile din cartierul său, în estul oraşului Cali, în căutarea libertăţii.

PREMIERĂ

Spectacolul „Brâncuşi împotriva Statelor Unite”, scris şi regizat de Éric Vigner şi co- produs de Teatrul Odeon din Bucureşti şi Compania Suzanne M din Franţa, are premiera deseară, de la ora 19:30, la Sala Studio, gala fiind prefaţată de lansarea cărţii-program „Brâncuşi împotriva Statelor Unite” realizată de George Banu.

SPECTACOL

Fuerza Bruta, celebrul show de pe Broadway, poate fi urmărit de la ora 21:30 la Romexpo. Delia are un rol special în deschiderea spectacolului.

MUZICĂ

* Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, aduce magia Crăciunului la Sala Radio, într-un concert extraordinar dedicat Zilei Internaţionale a Cântului Coral ce începe de la ora 19:00 şi are în programul primei părţi colinde clasice româneşti, reinterpretate de compozitori, alături de piese internaţionale inspirate din cântecul medieval de gen anglo-saxon, în abordări moderne. În partea a doua a concertului Corului de Copii Radio se alătură două coruri de adulţi: Cantus Domini, condus de Ştefan – Constantin Răzvan şi Canticum, condus de Răzvan Rădos, care vor completa atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă cu un colaj de colinde tradiţionale din repertoriul românesc şi internaţional.

* Orchestra Română de Tineret susţine, dela ora 19:00 la Ateneul Român, tradiţionalul concert „Iarna Magică”, sub bagheta fondatorului său artistic Cristian Mandeal.

* LOIAL este al doilea act din Trilogia Enigma şi titlul concertului dat de trupa Vunk, de la ora 19:00 la sala ArCuB.

* Ştefan Bănică susţine, de la ora 19:30, al doilea dintre cele trei concerte tradiţionale de Crăciun de la Sala Palatului.

TÂRGUL DE CRĂCIUN BUCUREŞTI

şi-a reluat programele artistice în acest week-end în Piaţa Constituţiei, cele de astăzi sunt susţinute de:
– BAMBI, de la ora 18:00;
– Compania de Teatru pentru Copii şi Adolescenţi, ce prezintă mini show-ul „În sara lu’ Moş Ajun” de la ora 18:30-19:00;
– Brass Tones Quintet”, de la ora 19:00;
– Tudy Zaharescu Band, de la ora 19:30;
– Cornelia şi Lupu Rednic,  de la ora 20:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.