Cele mai interesante evenimente de astăzi, 9 decembrie, din Bucureşti

CINEMA

* Festivalul Internaţional de Film Studenţesc „CineMAiubit” mai are astăzi în program la Cinema Elvira Popescu proiecţia, de la ora 18:00, a scurtmetrajelor din al patrulea calup al competiţiei de ficţiune.

* La Cinema Muzeul Ţăranului în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului de Film şi Psihanaliză astă-seară, de la ora 19:00, este proiectat thrillerul psihologic „Elle”, regizat de Paul Verhoeven, în care Isabelle Huppert o interpretează pe Michèle, şefa unei companii de jocuri video care pare indestructibilă şi că se comportă la fel de distant şi de crud şi în viaţa ei personală, nu doar în cea profesională. Când îl găseşte pe bărbatul care a asaltat-o în propria sa casă, amândoi sunt atraşi într-un joc curios şi incitant ce poate degenera în orice moment.

* La Cinemateca Eforie, azi şi mâine se desfăşoară a III-a ediţie a Festivalului de film şi artă psihedelică Tripoteca. Programul de astăzi cuprinde:
– de la ora 20:00, deschiderea uşilor şi a expoziţiei din foaierul sălii;
– de la ora 20:45, performance audio-video live: E.U.E.R.P.I. + Aural Eye;
– de la ora 21:30, proiecţia programului 1 din secţiunea de filme „Meta-Fun”;
– de la ora 23:00 rulează scurtmetrajele programului 1 al secţiunii „Introspective Journey”.

* La Institutul Cervantes, în cadrul ciclului dedicat cinematografiei columbiene, de la ora 19:00 puteţi viziona drama „La Sirga”, realizată de William Vega, despre o femeie părăsită şi deznădăjduită care şi-a abandonat casa din cauza unui conflict armat şi încearcă să-şi refacă existenţa într-un un hostel părăginit aflat pe malurile unei lagune din platoul andin.

MUZICĂ

* Radio România dedică concertul ce începe de la ora 19:00, la Sala Radio, violoncenistului Marin Cazacu, care împlineşte 60 de ani şi interpretează, alături de Orchestra Naţională Radio dirijată de Julien Salemkour: Baladă haiducească pentru violoncel şi orchestră de Paul Constantinescu, Kol Nidrei pentru violoncel şi orchestră de Max Bruch, Rapsodia ungară pentru violoncel şi orchestră de David Popper, precum şi lucrările La Valse şi Bolero de Ravel.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Theo Wolters, având în program: Uvertura Othello de Rossini, Concertul pentru vioară şi orchestră de Radu Paladi – solist Florin Paul şi Şeherezada de Rimski-Korsakov.

* Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează concertul special „Grigore Leşe – Taina horilor străvechi”, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în cadrul proiectului „Bucureşti – sufletul României” şi campaniei „Start spre Centenar”.

* În sala George Enescu din incinta Universităţii Naţionale de Muzică, de la ora 18:00 începe Concertul anual de Crăciun susţinut de elevii Corurilor Grădiniţei şi Şcolii Ioanid, având ca invitaţi corurile Bravissimo şi Accoustic.

* Arenele Romane găzduiesc azi şi mâine Live Festival, deseară, de la ora 19:00, evoluând Jeru the Damaja, Paraziţii, Macanache, Psihotrop, Battle MC România, DJ Oldskull, VJ Vloop.

* Ştefan Bănică susţine, de la ora 19:30, primul dintre cele trei concerte tradiţionale de Crăciun de la Sala Palatului.

* Gringotronic se intitulează concertul dat de AG Weinberger de la ora 20:00, în Green Hours.

* În Clubul Fabrica, de la ora 20:30 evoluează: Sunet Fin şi oaspeţii speciali O.N. x Rage & Arashai.

* De la ora 21:00 cântă:
– Alternosfera în Quantic Club;
– El Negro (Live Band), urmată de 4 (patru) selectori cu background reggae în JamStage.

* De la ora 22:00 Încep concertele:
– The Ankle Breaker w. Preddy Tendergrass / Fresh the Funkster / Phil Cocks în Control Club;
– Adrian Sina în Old City;
– Blue Motors în Spice Club;
– Damiano von Erckert (DE) şi Casino Times (UK) în Expirat;
– DejaVU Night w. Red Parlament în Beluga.

* Luke Hess live & Lisière Collectif evoluează, de la ora 23:00, în Control Club.

SPECTACOLE

* Universitatea de muzică găzduieşte, de la ora 19:00, a doua reprezentaţie a spectacolului umanitar cu piesa de teatru „Steaua Nordului”, jucată de copiii actori de la centrele Mia’s Children şi The Door, urmată de câteva surprize pregătite de copii şi un număr de magie susţinut de Fun Boy şi Mydas.

* Fuerza Bruta, celebrul show de pe Broadway, poate fi urmărit de la ora 21:30 la Romexpo. Delia are un rol special în deschiderea spectacolului.

TÂRGUL DE CRĂCIUN BUCUREŞTI

îşi reia programele artistice în acest week-end în Piaţa Constituţiei, cele de astăzi sunt susţinute de:
– Ansamblul Fabrica de Folclor, de la ora 17:30;
– Constantin Măgureanu, de la ora 18:00;
– EDA, de la ora 19:00;
– Ovidiu Komornyik, de la ora 19:30;
– Vlad Miriţă, de la ora 20:00.

EXPOZIŢIE

* La Galeria Mobius, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Chamber of Secrets”, ce cuprinde cele mai noi lucrări ale artistului plastic Szász Sándor, curator fiind Michele Robecchi.

LANSARE

În cadrul evenimentului comemorativ intitulat „De dorul părintelui Teofil PÂRĂIAN”, de la ora 18:00 are loc lansarea de cărţi şi CD-uri la sala Paraclisului Universitar Sfinţii Chiril şi Metodiu al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină din Bd. Mărăşti nr. 5 – 9, în prezenţa Pr. Sabin Vodă, colaborator al redacţiei Viaţa Religioasă a Radio România.

ÎNTÂLNIRI, DEZBATERI

* În cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti, patru prozatori vin în faţa cititorilor pe scena de la Clubul Ţăranului. Este vorba despre Jan Koneffke (Germania), Marin Mălaicu-Hondrari, Vlad Zografi şi Tudor Ganea. Tema dezbaterii ce va urma momentelor  de lecturi publice este „Fuga de realitate: utopii, patrii adoptate, realism magic. Ce se întâmplă cu bunul şi bătrânul realism?”.

* O întâlnire cu John Simenon, fiul celebrului creator al lui Maigret, Georges Simenon, începe de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

TÂRG
Tradiţionalul Târg german de Crăciun al Ambasadei Germaniei se deschiderea azi, de la ora 16:00, în parcarea acesteia din Str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade nr. 6-8, sector 1.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.