Cele mai interesante evenimente de astăzi, 7 decembrie, din Bucureşti

CINEMA

* De azi până Duminică 11 decembrie se desfăşoară cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc „CineMAiubit”. Deschiderea evenimentului începe de la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu, cuprinde proiecţia primului calup de scurtmetraje ale secţiunii competiţionale a filmelor de ficţiune şi este prefaţată de vernisajul expoziţiei – concurs de foto şi de afiş ce are loc de la ora 18:30, la Institutul Francez.

* La Institutul Cervantes, în cadrul ciclului dedicat cinematografiei columbiene, de la ora 19:00 rulează drama „El abrazo de la serpiente / Îmbrăţişarea şarpelui”, realizată de Ciro Guerra, ce spune povestea relaţiei dintre Karamakate, un şaman amazonian şi doi oameni de ştiinţă, care au lucrat împreună timp de 40 de ani, pentru a găsi o plantă sacră şi vindecătoare.

SPECTACOL

De la ora 19:00, în Club Quantic începe „Gărgăuniada Naţională”, un multimedia reality show cu Tequila, având-o ca invitată specială pe Jo.

MUZICĂ

*  Concertul susţinut astă-seară, de la ora 19:00 de Orchestra de Cameră Radio la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, îmbină clasicismul vienez cu creația contemporană, având în program:  Concertul nr. 2 în Re major pentru vioară şi orchestră de  Mozart – solistă fiind violonista Cristina Anghelescu, Simfonia nr. 95 în do minor de Haydn şi Entropia for ten players de Cristian Lolea.

* Tot de la ora 19:00, la Institutul Balassi al Ungarie, elevi de la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu susţin un recital de pian de Moş Nicolae în seria concertelor „Tineri muzicieni lansaţi la Centrul de Cultură din Arcuş”.

* Al doilea episod al celui de-al IV-lea sezon al programului Şamanul MUT din Control Club vă propune, de la ora 21:00 muzici ţărăneşti de fanfară din Banatul românesc.

GALĂ ANIVERSARĂ

„Gala aniversară – Muzeul Naţional Cotroceni 25 de ani de existenţă în cultura românească” este un eveniment, menit să evidenţieze prestigiul şi contribuţia acestei instituţii la expunerea şi prezervarea patrimoniului naţional, la dezvoltarea interesului pentru cultură şi istoria românească, la susţinerea unor expoziţii, concerte, lansări de carte şi festivaluri de marcă, precum şi a unor artişti talentaţi de prestigiu sau aflaţi la început de drum. Bucureşti FM este partener media al acestui eveniment ce are astă-seară în program:
– de la ora 18:00, ceremonie de acordare a medaliilor şi diplomelor aniversare colaboratorilor din muzee şi instituţii de cultură şi partenerilor mass –media ai Muzeului Naţional Cotroceni;
– de la ora 18:30, concertul de gală „Poveste de iarnă” susţinut de soliştii, corul şi orchestra Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziției „Povestea bradului reCrea(r)t” are loc, de la ora 18:30, la Galeria creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, unde poate fi vizitată până pe 23 decembrie şi veţi fi întâmpinaţi şi cu felicitări, cărţi de poveşti sau decoraţiuni realizate de către copii. Liliana Ţuroiu, Alexandra Calafeteanu, Daiana Melinte, Dalia Poleac, Florentina Giol, Ileana Petrache, Laura Olaru – în colaborare cu Dana Ștefănescu şi Vika Tonu vor prezenta o viziune proprie asupra folclorului românesc prin expunerea unor brăduţi inediţi, coloraţi cu ajutorul unui design şi unor materiale diferite, care aduc în centrul atenţiei elementele autentice româneşti. Expoziţia are scopul de a ajuta copiii defavorizaţi în preajma sărbătorilor de iarnă, suma integrală obţinută din vânzarea exponatelor urmând a fi donată către organizaţia SOS Satele Copiilor România.

CARTE

* La Librăria Cărtureşti Carusel de la ora 18:30 este lansat volumul „Splendidul loc al fericirii supreme sau cum a găsit Feher Mongolia, Coreea şi Japonia”, de Raluca Feher. Alături de autoare se vor afla scriitorii Radu Paraschivescu şi Florin Iaru.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc lansarea romanului „Shylock este numele meu” al scriitorului britanic Howard Jacobson, publicat în traducerea Danei Crăciun, în colecţia „Raftul Denisei“, o reinterpretare a piesei „Neguţătorul din Veneţia”, parte a Proiectului Hogarth Shakespeare.

* Conferinţa şi lansarea volumului „Să fii român!”, de Dan Puric începe de la ora 20:00, la Teatrul Tineretului din Palatul Naţional al Copiilor.

FESTIVAL

Astăzi debutează cea de a IX-a ediţie a Festivalului Internațional, independent, de Literatură din România de la Bucureşti (FILB), ce se desfăşoară până pe 9 decembrie. Deschiderea are loc începând cu ora 18.00 în Sala „Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru” a Facultăţii de Litere din Universitate Bucureşti şi constă în conferinţa cu tema „Biografia unui festival internațţonal, independent, de literatură: FILB”, având ca invitaţi pe dintre fondatorii festivalului: scriitorul Vasile Ernu şi specialistul în comunicare Oana Boca Stănescu; moderator: conf.dr. Cristina Bogdan.

GALE

* Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” găzduieşte, de la ora 18:30, Gala Solidarităţii Internaţionale, ediţia a II-a, organizată de Fundaţia Dezvoltarea Societăţii Civile şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare.

* Gala „Every Can Counts” România, eveniment dedicat partenerilor de încredere ai programului dar şi câştigătorilor celei de-a III-a ediţii a concursului Can Art&Design Festival are loc, de la ora 19:00, la Sala Paris a Hotelului Novotel.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.