„Dietele yo-yo” aduc întotdeauna kilograme în plus

În ziua de astăzi, în lume trăiesc peste 1,9 miliarde de adulţi suprapoderali, dintre care 600 de milioane suferă de obezitate. Prin urmare, o mare parte a populaţiei prezintă un risc însemnat de boli asociate unei mai mari mortalităţi, în special fiind vorba despre afecţiunile cardiovasculare, diabet şi diverse tipuri de cancer.

Ce se poate face pentru a reduce acest risc? Pur şi simplu, să se piardă din greutate sau, ceea ce înseamnă acelaşi lucru, să se facă exerciţii şi să se urmeze o dietă.

Specialiştii ne atrag însă atenţia că, în cazul în care urmăm o dietă, nu este bine să o ţinem o perioadă, apoi să o abandonăm şi iar să o reluăm, deoarece poate avea un efect contraproductiv.

De fapt, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Exeter din Marea Britanie arată că aşa-numitele „diete yo-yo” aduc întotdeauna kilograme în plus şi nu vă ajută să slăbiţi. Cum se explică acest lucru? Prin faptul că dieta este interpretată de creierul uman ca o perioadă de înfometare şi determină organismul să acumuleze grăsimi, pentru a face faţă viitoarelor perioade mercate de lipsuri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.