Cele mai interesante evenimente de astăzi, 6 decembrie, din Bucureşti

CINEMA

La Cinemateca Eforie, de la ora 16:30’ este proiectată, la cererea spectatorilor comedia dramatică „Primary Colors / Cum să ajungi preşedinte”, adaptare după romanul lui Joe Klein în regia lui Mike Nichols, cu: John Travolta, Emma Thompson, Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Larry Hagman. Înainte sau după vizionarea filmului puteţi vedea şi expoziţia de fotografie „Nostalgia Bucureştilor” realizată de Octav Drăgan, deschisă doar până mâine, inclusiv.

La Cinema Elvira Popescu în cadrul  Festivalului de scurtmetraj portughez de la New York, de la ora 19:00 rulează documentarul „Portughezi din Soho – Istoria care a schimbat geografia”, de Ana Miranda, ce spune povestea emigranţilor portughezi care au ajuns în acest cartier situat chiar în inima Manhattan-ului şi a oraşului New York după cel de-al Doilea Război Mondial. Coloana sonoră a filmului poartă semnătura artistei Rita RedShoes, iar scriitorul José Luís Peixoto este autorul şi naratorul replicilor din film.

SPECTACOLE

Pe scena Sălii Mari a Palatului Naţional al Copiilor, de la ora 10:00 are loc încă o nouă reprezentaţie cu feeria folclorică „România, Ţară Magică”.

În cadrul evenimentului „Daruri de Moş Nicolae”, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, tot de la ora 10:00 începe piesa de teatru de umbre „Legenda lui Moş Nicolae”.

Sala Palatului găzduieşte, de la ora 17:30, spectacolul muzical de excepţie „Frozen – Regatul îngheţat”.

MUZICĂ

Stagiunea de marţi seara a programat astă-seară, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, un recital cameral în cadrul căruia:
–  Duo de pian la 4 mâini format din Nil Mladin şi Ştefan Virtejaru interpretează primele două dansuri ungare de Brahms, Finnländische Volksweisen op. 27 nr. 1 de Ferruccio Busoni şi Sonata pentru pian la 4 mâini de Francis Poulenc;
– cvartetul cu pian „Caudella” cântă Cvartetul cu pian nr. 1, în sol minor, op. 25.

Azis, unul dintre cei mai populari şi controversaţi cântăreţi din Balcani, susţine primul său concert în România, astă-seară, de la ora 19:00, în La Mia Musica din Splaiul Independenţei nr. 290 (zona podului nou Basarab).

„Nuieluşe muzicale” se intitulează concertul susţinut de fraţii Iulia şi Alex, de la ora 20:30 în Serendipity, având în program colinde, piese celebre de jazz şi hit-uri din zilele noastre.

CARTE ŞI DANS

În Clubul Ţăranului, de la ora 18:00 are loc lansarea a două publicaţii cu o miză foarte specială, apărute la  Editura Martor a Muzeului Ţăranuli Român: cartea-obiect pentru copii „Case-n casă” şi volumul „Maturii străzii – 15 biografii fără domiciliu”. Bucureşti Fm este partener media al evenimentului.

În aceeaşi locaţie, Fabrica de Tango prezintă:
– de la ora 19:00, o lecţie de Tango;
– de la ora 20:15, Milonga.

EXPOZIŢII

* La UNAgaleria, de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „Afişul Contemporan Polonez / Trei perspective: Ryszard Kajzer, Lukasz Klis şi Sebastian Kubica” organizată de gazde în colaborare cu Institutul Polonez.

* Vernisajul expoziţiei „Cu gândul la Paul…”, dedicată pictorului Paul Gherasim (1925-2016), are loc de la ora 19:00, la Galeria Romană.

CONFERINŢE

Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită, de la ora 12:00, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, la lansarea proiectului „Bucureşti – sufletul României”, din campania „Start spre Centenar”, ce va fi prezentat publicului de: acad. Răzvan Theodorescu, conf. univ. Mireille Rădoi – director general al Bibliotecii Centrale Universitare, conf. univ. Ioan Cristescu – director general al Muzeului Naţional al Literaturii Române şi prof. dr. Virgil Ştefan Niţulescu, preşedintele Reţelei Naţionale a Muzeelor din România.
Cu acest prilej este vernisată expoziţia „România – 100 de ani de modernitate • Identitate şi apartenenţă”, realizată de Muzeul Literaturii Române şi Asociaţia alt.F.E.L.

„Eticheta de Sărbători” este tema conferinţei susţinute de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale a României, de la ora 18:30, la Restaurant Le Consul. Invitatele speciale ale serii, Andreea Buga – ARGO Art Design şi Irina Wagner – Wagner Arte, vor aduce câteva piese din colecţiile lor pentru a ajuta la vizualizarea în practică a regulilor prezentate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.