„15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit” – un adevărat ghid motivațional

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită în această iarnă, mai ales dacă doriți să scăpați de unele lucruri apăsătoare din viața voastră, este „15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit”, un ghid motivațional scris de Luminița Saviuc, care a apărut la editura Litera.

Nu este o carte motivațională obișnuită, mai ales ca a fost scrisă după o lungă serie de experiențe traumatizante. Autoarea s-a născut într-o familie săracă, a crescut alături de un tată violent, apoi a cunoscut viața lipsită de căldură dintr-un centru de plasamant. A fost etichetată, ridiculizată, batjocorită și judecată pe nedrept de cei din jur, ani la rândul. S-a ambiționat însă să studieze și, în cele din urmă, a ajuns să învețe cu bursă la o universitate americană. Însă cel mai greu lucru a fost acela de a se desprinde de propriul ei trecut traumatizant.

Dar care sunt cele 15 lucruri la care ea propune să renunțăm pentru a ne găsi fericirea? Luminiței Saviuc ne recomandă să renunțăm la trecut, convingeri limitative, temeri, scuze, rezistența față de schimbare, învinovațire, a te plânge, luxul de a critica, a trăi conform așteptărilor celorlalți, convingerile defetiste, controlul, nevoia de a avea întotdeauna dreptate, nevoia de a-i impresiona pe ceilalti, etichetarea celorlalti si atașamentul bolnăvicios.

Când ea a postat toate acestea pe blog și-a atras multe critici dar și multe aprecieri, dacă este să ne luăm după numărul mare de distribuiri (peste 1 milion) în mediul online.
Însă scrierea unei astfel de cărți nu a fost simplă, autoarea mărturisind că a trebuit sa fie pacient si propriul terapeut în același timp.

Simplă, plină de înțelepciune și inspirată din experiența personală a Luminiței Saviuc, această carte eliberatoare oferă o nuanță nouă sfaturilor despre fericire.
Care este concluzia finală a cărții? Există mai multe concluzii? Rămâne să aflați singuri aceste lucruri atunci când veți citi „15 lucruri la care trebuie sa renunți pentru a fi fericit”. Eu nu vă mai spun decât că nu veți lăsa cartea din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.