Peste 1.000 de austrieci îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în România

Austriecii sunt atraşi de Transilvania, dar vin şi în city-break în Bucureşti, pentru viaţa de noapte şi pentru gastronomia românească, dar sunt şi austrieci care fac parte din căsătorii mixte şi vin de sărbători cu familia în vizită la rudele din România.

„Chiar dacă oferta turistică a Austriei este excelentă pentru turismul de iarnă, există tot mai mulţi austrieci interesaţi de zona tradiţională românească. Sunt peste 1.000 de austrieci care vor veni de sărbători în România. Noi tocmai lucrăm la acest capitol, la atragerea unui număr mai mare de turişti care să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în România”, a declarat Simion Giurcă, şeful Biroului de Promovare Turistică a României în Austria, pentru News.ro.

Numărul austriecilor care vizitează România poate fi şi mai mare, având în vedere că nu toţi sunt înregistraţi ca turişti. Astfel, unii nu îşi achiziţionează vacanţa printr-o agenţie de turism şi vin pe cont propriu, cu rulotele sau cu motocicletele.„Există austrieci legaţi într-un fel sau altul de România, acei expaţi care îşi invită rudele, membrii familiei. Dar sunt şi aceia care vin în city-break, mai ales în Bucureşti, pentru oferta sa culturală, pentru viaţa de noapte, în general pentru partea de distracţie, dar şi gastronomie, care pentru austrieci este o componentă importantă a produsului turistic. Ei sunt categoric îndrăgostiţi de gastronomia românească„, a menţionat Giurcă.

Un factor important este reprezentat de cele până la şapte zboruri zilnice care leagă Bucureştiul de capitala Austriei, prin Tarom şi Austrian Airlines.

Turiştii austrieci cheltuie, în medie, 100 de euro pe zi, în afară de costurile cu cazarea şi transportul. Turiştii care vin în city-break stau în medie patru zile, iar cei care vin în vacanţă cu familia stau şi câte zece zile, arată estimările din piaţă.

Statisticile oficiale privind cheltuielile făcute de turiştii austrieci în acest an în afara ţării vor fi cunoscute în luna martie a anului viitor.

Vara, mulţi turişti austrieci vin în România cu rulotele, fiind un segment care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Un alt tip de turism popular printre mulţi austrieci este cel pe motocicletă. Motocicliştii din Austria vin pentru cele două drumuri montane de referinţă din România, Transfăgărăşan şi Transalpina.
„Anul acesta, un singur turoperator din Austria, care a intrat pe piaţă acum patru ani, a avut 17 grupuri organizate cu turişti pe motocicletă. Sunt turişti foarte sensibili, pentru că e foarte important să găsească o infrastructură rutieră bună. De exemplu, o groapă în asfalt lor le poate fi fatală„, spune Giurcă.

În septembrie-octombrie, aproximativ 3.300 de pensionari austrieci au venit prin agenţia lor de turism în vacanţă în România, unde au stat opt zile, iar în luna mai 2017 este aşteptat un grup de circa 1.300 de astfel de turişti din trei landuri austriece, în concediu în România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.