VIDEO: Paradă spectaculoasă de 1 Decembrie

Foto: Eugen Mihai

Mii de militari cu sute de mijloace tehnice i-au impresionat pe bucureșteni la defilarea de la Arcul de Triumf.

Şi în acest an a defilat un detaşament format din militari răniţi în misiunile executate în afara graniţelor, în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan.
În plus, au putut fi admirate în premieră aeronave F-16 ale Armatei Române, noua uniformă de luptă a armatei și motocicletele forțelor pentru operații speciale.

 

Printre trupele străine care au participat alături de cele românești la parada militară națională se numără cele din Marea Britanie, Germania, Slovacia, Spania, Italia, Republica Moldova, Polonia și din Statele Unite ale Americii.

Parada militară de 1 Decembrie îi omagiază pe militarii căzuți în timpul Primului Război Mondial, marchează împlinirea a o sută de ani de la intrarea României în Războiul de Reîntregire, dar și inaugurarea Arcului de Triumf, după aproape trei ani de consolidare și reabilitare.

Din păcate, parada nu a fost lipsită de incidente. Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au fost huiduiţi de oameni. În plus, înaintea defilării, un bărbat a fost prins cu un pistol asupra lui. Omul era înarmat cu un pistol cu aer comprimat şi a fost la dus la secţie pentru audieri.

Foto: Boby Mihalache

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.