Mentalul Simonei Halep

Adversare şi prietene de o viaţă, fostele mari glorii ale tenisului feminin Martina Navratilova şi Chris Evert sunt susţinătoare ale Simonei Halep. Cele două mari campioane trag totuşi un semnal de alarmă, pentru că timpul trece iar favorita lor a fost destul de departe anul acesta de câştigarea unui Grand Slam.
Cehoaica Navratilova care are în palmares 18 titluri de Grand Slam, consideră că Halep stă foarte bine la capitolul condiţie fiziă, dar crede că nu pune în practică în totalitate sfaturile primate de la antrenor din cauza temperamentului său vulcanic: ,, Se deplasează fantastic pe teren, dar cred că a suferit din punct de vedere mental în ultimul an. Simona, eşti antrenată de o minte sclipitoare a tenisului, Darren Cahill, şi nu profiţi de asta! Problema e că duce o luptă interioară care o trage în jos. Dacă vrei să fii perfecţionistă, cum am fost eu, trebui să îţi acorzi mai multă răbdare. Simona se supără prea repede, după doar câteva mingi, iar din această cauză pierde şi meciuri” a mai spus Navratilova.
De cealaltă parte, prietena cehoaicei americanca Chris Evert, care are şi ea la activ 18 turnee de Grand Slam, a declarat în mai multe rânduri că o cunoaşte acum destul de bine pe Simona. La fel ca şi Navratilova, Evert care face analize de specialitate pentru Eurosport, crede că românca ar trebui să fie mai pozitivă în joc şi să-şi mascheze emoţiile în momentele importante din meci ,,Am o singură critică la adresa ei ,aş vrea să o scutur puţin pe Simona şi să-i spun Fii pozitivă!. Dacă vă amintiţi, Kerber obişnuia să îşi piardă calmul la fel ca Halep, făcea semne nervoase către staff-ul ei, dar acum s-a schimbat. De ce nu ar putea şi Simona să devină pozitivă?”
Chris Evert a mai declarat cu alte ocazii că jocul Simonei este unul de calitate, dar că eleva lui Darren Cahill mai are de lucrat la partea mentală: ,,Halep a mai progresat în ceea ce priveşte jocul din teren, are un prim serviciu mai puternic şi se mişcă incredibil de repede. Dar ajungem să vorbim tot despre mental, care o trage în jos. Sper însă că va reuşi până la urmă, e o jucătoare senzaţonală” a mai spus fosta mare glorie a tenisului american.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.