Al cui e Brancusi?

Ministerul culturii are un nou site.
Acesta poate fi accesat la adresa: cultura.ro
Ministrul Corina Suteu spune ca noua platforma de comunicare reprezinta un pas in directia transparentei administrative si spera ca noua interfata online sa fie un instrument prietenos, util si placut care sa apropie artistii de administratie.
Site-ul nu mai fusese adus la zi ca design si interactivitate de mai bine de 1o ani, mai spune Corina Suteu.

Pe prima pagina a noului site apare Cumintenia Pamantului si cateva informatii neactualizate despre soarta sculpturii lui Brancusi.

Dupa cum se stie campania de strangere de fonduri brancusiealmeu nu a reusit sa adune decat putin peste 1 milion 273 de mii de euro din cele 6 milioane necesare pentru a acoperi diferenta pana la 11 milioane de euro.
Ulterior guvernul a spus ca va achita intreaga suma insa ministerul de finante a nuantat declaratiile precizand ca nu exista o baza legala pentru asta.

Ministrul finantelor, Anca Dragu a explicat ca la cea de a doua rectificare bugetara din acest an nu au fost alocati bani pentru cumpararea Cuminteniei Pamantului pentru ca nu a existat temei legal. Guvernul ar vrea să cumpere Cumintenia pana in iunie 2017, cu bani de la buget. Iar cei care au donat sa-si primeasca banii inapoi pana in decembrie anul viitor, daca vor cere in scris acest lucru. Pot fi folositi banii din Fondul de Rezerva, daca va exista temei legal, a mai spus Anca Dragu.

Conform regulilor campaniei daca pana la data de 31 octombrie 2016 statul roman nu dobandeste dreptul de proprietate liber de orice sarcini asupra sculpturii Cumintenia Pamantului, sumele colectate prin subscriptie publica se restituie donatorilor.

Proprietarii sculpturii sunt dezamagiti de tergiversarile guvernului si spun ca au indoieli serioase cu privire la realizarea tranzactiei.
Avocatul proprietarilor, Bogdan Grabovschi spune ca sculptura ramane deocamdata la muzeul de arta al Romaniei dar de la 1 ianuarie ar putea fi retrasa din circuitul public.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.