Agenda Parlamentului European pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

Bugetul UE pe 2017: mai mult suport pentru IMM-uri, transport şi tineri. Parlamentul va avea votul final asupra Bugetului UE pentru anul 2017, în urma acordului din 17 noiembrie cu parlamentele naţionale. Membrii Parlamentului European (PE) au căzut de acord asupra unui suport mai întărit pentru şomerii tineri şi alte fonduri adiţionale pentru a lansa iniţiative cheie în susţinerea IMM-urilor, proiecte de infrastructură în transport, cercetare şi mobilitatea studenţilor prin programul Erasmus+. Membrii PE vor discuta şi revizuirea bugetului pe termen lung împreună cu Consiliul şi Comisia. (Dezbatere Miercuri, votul joi)

Protecţia datelor/UE-SUA. Membrii PE vor vota noi reguli pentru protejarea cetăţenilor în transferul datelor cu caracter personal dintre UE şi SUA în scopul aplicării legii. Aşa numitul acord cadru va include şi transferuri de date personale pentru urmăriri penale, inclusiv terorismul.

Declaraţiile de interese ale comisarilor. Membrii PE vor discuta instrucţiunile de transparenţă pentru declaraţiile de interese ale comisarilor europeni. (Dezbatere miercuri, votul joi)

Preşedintele Republicii Tunisia. Preşedintele Tunisiei, Beji Caid Essebsi, se va adresa în mod adunării plenare la ora 12:00 (ora României). (joi)

Comisii

Finalul tarifelor de roaming. O propunere pentru limitarea tarifelor de roaming, mai precis, sumele pe care operatorii de telefonie le impun altor operatori pentru a le folosi reţelele, va fi supusă la vor în Comisia pentru Industrie. Modificarea preţurilor va avea un impact asupra finalului achitării tarifelor de roaming de către utilizatori, programat pentru 15 iunie 2017. (joi)

Portabilitatea transfrontaliera a conţinutului online. Cei care cumpără conţinut online precum filme, muzică, cărţi şi emisiuni TV, ar putea folosi aceste servicii şi atunci când sunt în vizită pe teritoriul unui alt stat UE, conform unui proiect de lege care urmează să fie votat de Comisia pentru Afaceri Juridice. (joi)

Sprijin UE pentru reformele naţionale. Un nou program UE de sprijinire a guvernelor naţionale în reformele instituţionale, administrative şi economice, inclusiv o mai bună distribuire a fondurilor UE, va fi supus la vot in Comisia pentru Dezvoltare Regională. Acest nou instrument ar beneficia de un buget de 142,8 milioane de Euro şi ar intra în vigoare între 2017 şi 2020. (marţi)

Negocierile cu Marea Britanie. O Conferinţă extraordinară a Preşedinţilor (Preşedintele Parlamentului European şi liderii grupurilor politice) va fi organizată în vederea întâlnirii cu negociatorul Comisiei Europene pentru a discuta cu reprezentantul Marii Britanii, Michel Barnier.

Agenda președintelui. Marţi, Președintele Martin Schulz se va întâlni cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, după care va urma o declarație de presă; de asemenea, se va întâlni cu trimisul special al Națiunilor Unite și al Ligii Arabe în Siria, Staffan de Mistura. Miercuri, dl Schulz se va întâlni cu fostul prim-ministru al Ucrainei, Arseni Iațeniuk, și prim-ministrul Georgiei, Giorgi Kvirikashvili, după care va urma o declarație de presă. Joi, el se va întâlni cu președintele Tunisiei, Béji Caïd Essebsi, care se va adresa plenului PE, după care va urma un punct de presă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.