Evenimente de neratat astăzi, 26 noiembrie, în Bucureşti

CINEMA

* Festivalul CinePOLSKA a programat două filme în această sâmbătă la Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 18:00, comedia dramatică „Vaci mai sunt fetele mele” de Kinga Dębska, ce spune povestea a două surori, care, fiind total diferite una de cealaltă, nu se înţeleg foarte bine, însă îmbolnăvirea neaşteptată a mamei le obligă să coopereze, mai ales că trebuie să aibă grijă şi de tatăl lor drag, dar uşor despotic;
– de la ora 20:00, drama „Înstrăinare”, realizată, pornind de la fapte reale, Dariusz Gajewski despre un cuplu de emigranţi polonezi care trăiesc într-un orăşel din nordul Suediei şi se luptă pentru a-şi recupera fiica, luată abuziv de la ei de Biroul de Asistenţă Socială pentru a fi dată spre adopţie.

* Cinema Muzeul Ţăranului găzduieşte Festivalul Filmului Japonez. Astăzi rulează:
– de la ora 18:00, drama „Umi no futa / Pleoapa lui Mari” regizată de Keisuke Toyoshima ce spune povestea lui Mari, care, obosită de viaţa în Tokyo se decide să se întoarcă în orăşelul natal din Prefectura Shizuoka, unde deschide un mic magazin alături de  Hajime-chan, ce are o mare cicatrice pe faţă, în urma unei arsuri;
– de la ora 20:00, drama „Akane zora / Cer purpuriu”, realizată de Masaki Hamamoto.

* La Cinemateca Union, de la ora 19:00 are loc gala premierei „Femeia cu cravată neagră”, comedie de Adrian Popovici, cu: Ovidiu Niculescu, Anatol Durbala, Mihaela Strambeanu, Avram Iclozan, Olga Anghelici, Camelia Pintilie, Anatol Guzic. Titlul filmului este numele unui portret semnat de Modigliani furat, în acelaşi timp, din Bucureşti şi Chişinău de două familii de hoţi.

FESTIVAL

TES FEST, Festivalul Internaţional de Teatru Idiş ce se desfăşoară Teatrul Evreiesc şi la care Bucureşti FM este partener media, are astă-seară în program:
– de la ora 18:00, spectacolul „Reflecţiile unui poet rătăcit” scris de Miriam Hoffman, regizat de Avi Hoffman şi prezentat de Teatrul Idiş Joseph Papp din SUA;
– de la ora 19:30, evenimentul intitulat „Omagiu actorilor”, ce cuprinde o întâlnire cu Yoel Rifel şi lansare cărţii acestuia, „De-abia ieri a fost alaltăieri”, precum şi spectacolul muzical „STAND-UP LECHAIM!” susţinut de Maia Morgenstern & Bucharest Klezmer Band.

MUZICĂ

* „Chopin meets Broadway” se intitulează spectacolul extraordinar ce începe  de la ora 19:00 la Teatrul Odeon, fiind rezultatul întâlnirii muzicale dintre doi artişti atât de diferiţi şi totuşi atât de apropiaţi în dragostea lor pentru muzică şi public: Peisha McPhee, cântăreaţă americană de musical şi pianistul Sergiu Tuhuţiu.

* În Quantic Club (fostul Ecran Club) de pe Şoseaua Grozăveşti, în prima seară a celei de-a doua ediţii a festivalului „Doom over Bucharest”, începând cu ora 18:30 cântă, pe rând: A Dream of Poe, Witchsorrow, Black Oath, Pantheist şi Batushka.

* Tot de la ora 19:00, Mircea Baniciu & Band cântă în Berăria H.

* În cadrul turneului de promovare al noului album, „Dirtylicious”, trupa Dirty Shirt susţine un concert în Club Fabrica, de la ora 20:00.

* „Sentimente” se intitulează unicul concert susţinut de Loredana astă-seară, tot de la ora 20:00, la Sala Palatului. Cel ce urma să aibă loc mâine, a fost anulat, din motive tehnice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.