Cele mai interesante evenimente de astăzi, 21 noiembrie, din Bucureşti

CINEMA

* Cinema Elvira Popescu găzduieşte până miercuri 23 noiembrie proiecţii ale unui Ciclul de cine-dezbateri privind Drepturile Copilului. Astăzi:
– de la ora 9:30, începe atelierul-dezbatere despre „Istoria copiilor aflaţi în dificultate: primatul educaţiei asupra represiunii”, ce cuprinde şi proiecţia documentarului „Enfance Difficile / Copilărie Dificilă” de Adrien Rivollier;
– de la ora 14:00, în cadrul atelierului-dezbatere „Imersiune în centrul educativ închis şi modalităţile de suport pentru copiii delicvenţi” rulează documentarul „Point de chute / Punctul de cădere” de acelaşi cineast;
– de la ora 19:00 este prezentată drama „La tête haute / Cu capul sus” realizată de Emmanuelle Bercot, cu Rod Paradot, Catherine Deneuve şi Benoît Magimel, ce spune povestea lui Malony, creşterea lui de la şase la optsprezece ani, perioadă în care judecătorul copiilor şi asistentul social încearcă să-l salveze.

* La Centrul Ceh, de la ora 20:00 este proiectată, în cadrul programului Documentary Mondays, coproducţia Finlanda-Suedia „Don Juan”, documentar tragicomic de Jerzy Sladkowski ce spune povestea lui Oleg, un tânăr de 22 de ani diagnosticat în copilărie cu autism, care are probleme de interacţiune socială şi trăieşte în Nijni Novgorod împreună cu mama sa ultra-protectivă. Filmul evocă în chip dulce-amărui procesul dureros prin care bunele intenţii pot face ca membrii unei familii să încerce să se schimbe unii pe alţii, subliniind atât graniţele fine dintre normalitate şi co-dependenţă patologică, cât şi pe cele dintre introversiune şi dizabilitate.

FESTIVALURI

* „Iter in tempore” se intitulează spectacolul din cadrul Festivalului de Muzică Veche – la care Bucureşti FM este partener media – susţinut de Ansamblul de dansuri istorice Passeggio din Cluj şi Formaţia de muzică veche Codex din Sf. Gheorghe, de la ora 19:00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional.

* De ieri până Duminica viitoare, la Teatrul Evreiesc se desfăşoară Festivalul Internaţional de Teatru Idiş – TES FEST, la care Bucureşti FM este partener media. Astăzi sunt programate:
– de la ora 11:00, Workshop-ul „Yiddish Singing Actors”, susţinut de Zalmen Mlotek;
– de la ora 19:00, concertul dat de trupa „The Klezmatics” din Statele Unite ale Americii.

MUZICĂ

Trupa Fără Zahăr susţine un concert unplugged, la Cafe DEKO, începând cu ora 20:00.

LANSARE

* La Librăria Cărtureşti Verona, de la ora 19:00 are loc lansarea albumului de grafică „Imaginarium”, al artistei Ana Ştefania Andronic (BUZU).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.