Lifturi noi pentru blocurile din sectorul 1

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, spune ca schimbarea lifturilor constituie o necesitate.

”Avem foarte multe blocuri in sectorul 1 care au fost construite in anii ’60, iar lifturile cu care sunt echipate sunt fabricate in aceeasi perioada. Asta inseamna ca avem lifturi de peste 40 de ani vechime, perioada lor de exploatare fiind cu mult depasita”, explica Tudorache.

Primaria a inceput deja inventarierea lifturilor, pentru a sti ce dimensiuni si ce putere instalata au acestea.

Din primavara va incepe schimbarea lifturilor in acele blocuri care au fost deja reabilitate termic.

Pentru blocurile cu patru etaje, care nu au lifturi, in cadrul aceluiasi program se vor instala celule fotovoltaice, pentru ca si cetatenii care locuiesc in asemenea imobile sa beneficieze de un ajutor din partea Primariei, spune Dan Tudorache.

De ce s-a implicat autoritatea locala in acest program de schimbare a lifturilor? Pentru ca lifturile foarte vechi se strica des si vin foarte multe sesizari in acest sens de la cetateni, afirma edilul sectorului 1.

In cadrul asociatiilor de proprietari, exista multe persoane in varsta, care nu ar putea suporta cheltuielile ce le-ar reveni, daca asociatiile ar schimba lifturile pe banii lor. Pentru a rezolva problema lifturilor, Primaria Sectorului 1 le va schimba, gratuit, asociatiile de proprietari nefiind obligate sa contribuie financiar, explica Dan Tudorache.

Finantarea programului va fi asigurata din fonduri provenind din bugetul local al sectorului 1 si de la Banca Europeana de Investitii.

Trebuie mentionat faptul ca, anul acesta, Autoritatea Locala a Sectorului 1 va incheia programul de reabilitare termica gratuita a blocurilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.