Evenimente de neratat astăzi, 18 noiembrie, în Bucureşti

CINEMA

* Astă-seară Festivalul KINOdiseea are în program, de la ora 19:00:

la Cinemateca Eforie, „Auf Augenhöhe / Aşa tată, aşa fiu”, comedie de Joachim Dollhopf şi Evi Goldbrunner având ca personaj principal pe băiatul de 11 ani Michi ce trăieşte într-un cămin de copii luptându-se zilnic să câştige respectul celorlalţi puşti până în ziua în care îşi găseşte adevăratul tată, pe Tom, care se întâmplă să fie un pitic, chiar mai scund decât fiul său, şi tare nepriceput în a fi părinte;

– la CinemaPRO, „Hunt for the Wilderpeople”, comedie din Noua Zeelandă de Taika Waititi ce spune povestea tânărului rebel Ricky Baker;

la Cinema Muzeul Ţăranului, „Fiica mea, Anne Frank”, emoţionantă docu-dramă realizată de Raymond şi Hannah Ley ce spune povestea extrem de personală a Annei Frank, văzută dintr-o perspectivă diferită faţă de cea din 1945, de la Amsterdam.

* În cadrul UrbanEye Film Festival, astăzi au loc patru proiecţii la Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 15:30, scurtmetrajele din secţiunea competiţională „Ia altitudine”, „Giant” şi „White Is the New White”, ce rulează în prezenţa regizorului Mihnea Rareş Hantiu şi a producătorului Anda Ionescu care vor dialoga cu publicul;
– de la ora 17:15, „Lost Rivers”, de canadianca Caroline Bâcle, ce încearcă să găsească răspunsuri alături de gânditori urbani vizionari, activişti şi artişti din toată lumea legate de trecutul, prezentul şi viitorul râurilor urbane uitate;
– de la ora 19:15, „Fallen City” de Qi Zhao care urmăreşte răspunsul Chinei la un dezastru precum seismul din 2008 din provincia Sichuan;
– de la ora 21:30, mediu-metrajul „Getting Frank Gehry”, de Sally Aitken, despre reacţiile stârnite de primul proiect din Australia al arhitectului Frank Gehry, proiectat împreună cu scurtmetrajul italian „Amare Gio Ponti”, portret al omului şi arhitectului realizat de Francesca Molteni.

* Forumul Cultural Austriac prezintă, de la ora 19:00, la Sala de cinema a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din strada Matei Voievod, nr. 75-77, câştigătorul premiului Österreichischer Filmpreis 2016 la categoria cel mai bun film documentar, „Iarna în Lampedusa” de Jakob Brossmann, având ca temă criza de solidaritate prin care trece comunitatea mică a insulei italiene, izbucnită împotriva imigranţilor africani, învinovăţiţi de situaţia critică curentă. Proiecţia filmului va fi urmată de o discuţie cu Simina Guga, moderată de Andreea Mihalcea.

MUZICĂ

* Concertul săptămânal al Orchestrei Naţionale Radio, ce are loc de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta lui Cristian Oroşanu are în program: Concertul pentru vioară şi orchestră de Brahms – solist Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder Voicu, şi „Te Deum” de Berlioz, cu participarea tenorului Adrian Dumitru, a Corului Academic Radio şi a Corului de Copii Radio.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la  ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Boian Videnoff, fondatorul şi directorul artistic al Mannheimer Philharmoniker. În program: Uvertura „Coriolan” de Beethoven; Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Ceaikovski – solistă Plamena Mangova şi Simfonia nr. 3, în Fa major, de Brahms. Acest concert încheie a V-a ediţie a Serilor Lipatti.

* Tot de la ora 19:00 începe recitalul susţinut de Radu Vâlcu la Sala Auditorium a Institutului Cervantes în cadrul Festivalului „Serile de chitară”. În program: Sonata, op. 61 de Joaquin Turina şi Capriccio Diabolico de Mario Castelnuovo-Tedesco, alături de lucrările pline de culoare a trei chitarişti-compozitori contemporani (Assad, Pereira şi Duplessy), în care improvizaţia, influenţele armonice din lumea jazz-ului şi ritmurile latine coexistă.

* Festivalul Internaţional de muzică contemporană „Meridian” a programat astăzi:
– la Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică, la ora 16:30 lansarea CD-ului „Dialog” ce conţine lucrări compuse de Myriam Marbé, Violeta Dinescu, şi Roberto Reale interpretate Trio Contraste, care susţine, în continuare, un recital;
– în Aula Palatului Cantacuzino, de la ora 19:00 începe un recital cameral dedicat compozitorului Theodor Grigoriu susţinut de soprana Bianca Luigia Manoleanu şi pianiştii Remus Manoleanu, Andrei Tănăsescu şi Roman Manoleanu; cu acest prilej sunt lansate cartea „In memoriam THEODOR GRIGORIU (1926 – 2014) – 90 de ani de la naştere” şi CD-ul nr. 3 Antologia muzicii româneşti – Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi 2016, ce conţine lieduri în interpretarea sopranei Bianca Luigia Manoleanu şi a pianistului Remus Manoleanu.

* Concertul susţinut de Wojtek Mazolewski Quintet, de la ora 20:30 în Control Club, deschide festivalul CinePOLSKA organizat de Institutul Polonez din Bucureşti între 18 şi 27 noiembrie.

* Emeric Imre şi Jimi El Laco dau un concert, de la ora 19:30, în Spice Club.

* No more blues se intitulează recitalul susţinut de Mădălina Petre în Serendipity, începând cu ora 20:30.

* De la ora 21:00 încep concertele:
– Friday Fresh Fest cu trupele The Amsterdams, Cats in the Rain şi Umbra în alllive;
– byron în Fratelli Club;
– Irina Popa & The Sinners în Clubul Ţăranului;
– Torra & The Band Live în The Harp Irish Pub & Restaurant.

* De la ora 22:00 cântă:
– Zdob şi Zdub la Beluga Music & Cocktails;
– Moonlight Breakfast şi Nopame în Jazz Pong;
– Emanuel Mirea Band în True Social Club.

* Mircea Vintilă şi Brambura susţin un concert în Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30.

* Nelu Vlad şi Formaţia Azur cântă, de la ora 23:15, în Berăria H.

FESTIVALURI

* Festivalul „InLight”, de teatru cu actori neacreditaţi, se încheie cu Gala de Premiere, ce are loc, de la ora 20:00, la Teatrul Unteatru.

* Aula Magna a Universităţii Româno-Americane, din Bd. Expoziţiei, nr.1B găzduieşte Festivalul K-Lovers organizat de Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti. De la ora 18:30 au loc: o demonstraţie de Taekwondo dată de Taekwondo Lifestyle, o reprezentaţie a trupei de Samulnori 푸른 나래 – Pureun Narae; proiecţia finalei Concursului video K-Lovers 2016, K-pop Dance alături de trupa de dans Seoul Beat, o tombolă cu premii surpriză pentru public, Taste of Korea – recepţie cu mâncare coreeană.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.