Murray aproape de semifinale

Andy Murray actualul lider mondial, reuşeşte cea de a 2-a victorie în Grupa A de la Turneul Campionilor. Britanicul l-a învins greu după trei ore şi jumătate de joc cu 6-7 (11), 6-4, 6-4 pe japonezul Kei Nishikori.
Primul set a fost unul foarte echilibrat şi s-a decis după o oră şi 26 de minute la tie-break. Japonezul a avut nervii mai tari şi a reuşit să-l câştige cu 11-9.
Echilibrul a continuat şi în al doilea set, unul în care Murray s-a impus cu 6-4, după mai multe răsturnări de situaţie.
În setul decisiv britanicul are un start impecabil şi reuşeşte să se desprindă la 5-1. Nishikori are însă o revenire incredibilă pe fondul unei relaxări din jocul lui Murray şi se ajunge la 5-4. Scoţianul se trezeşte la timp, îşi face serviciul şi închide setul decisiv la 6-4 pentru el.
Murray a reuşit opt aşi şi a comis patru duble greşeli, iar procentajul de reuşită cu primul serviciu a fost de 76%. Britanicul a salvat nouă dintre cele unsprezece oportunităţi de break oferite adversarului şi a reuşit să câştige patru game-uri pe serviciul lui Nishikori.
Japonezul a reuşit mai multe lovituri directe câştigătoare 37, faţă de 31 câte a reuşit Murray, dar a comis mai multe greşeli neforţate 49, faţă de cele 39 ale scoţianului.
În urma acestei partide, britanicul acumulează două puncte în clasamentul Grupei A , Grupa John McEnroe şi este favorit la calificarea în semifinale, înaintea ultimului meci cel cu elveţianul Stan Wawrinka.
Andy Murray nu a câştigat niciodată Turneul Campionilor în cele şapte participări, el fiind doar semifinalist în 2008, 2010 şi 2010. În ultimii doi ani, britanicul nu a depăşit faza grupelor.
Kei Nishikori are un punct, după victoria în două seturi cu 6-2, 6-3 cu Stan Wawrinka, şi va juca ultimul meci împotriva croatului Marin Cilic . Wawrinka şi Cilic nu au niciun punct, partida celor doi urmând să se joace la finalul zilei de miercuri de la ora 22.00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.