Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

* Programul de astăzi al Festivalului KINOdiseea.

# La Cinemateca Eforie:
– de la ora 10:00, „Iarna lui Jill şi Joy”, film de aventuri şi fantastic finlandez pentru copii şi familie, ecranizarea unui roman de Marjatta Kurenniemi regizată de Saara Cantell;
– de la ora 12:00, „În căutarea sălbăticiţilor”, comedie dramatică de aventuri din Noua Zeelandă, adaptare după cartea lui Barry Crump regizată de Taika Waititi  ce spune povestea unui puşti obraznic, cu pretenţii de hip-hoper orăşean, şi a unui bătrânel hâtru care pleacă într-o călătorie de neuitat;
– de la ora 19:00, „Abulele” film de aventuri şi fantastic din Israel pentru copii şi familie cu secvenţe animate, de Jonathan Geva, despre un băieţel care, trecând printr-o perioadă dificilă a vieţii, se împrieteneşte cu un monstru mitologic.

# La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 10:00, scurtmetraje pentru copii între 3 şi 6 ani;
– de la ora 12:00, scurtmetraje pentru publicul între 12 şi 15 ani.

# La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:00, este proiectată, în prezenţa regizorului german Florian Gaag, drama „Lena Love”.

MUZICĂ

* Două recitaluri de pian au loc în cele două săli ale Ateneului Român, începând cu ora 19:00:
– la cea Mare, unul organizat în colaborare cu Institutul Cervantes, susţinut de Ilinca Dumitrescu şi având în program 10 Dansuri spaniole de Enrique Granados, compozitor de la a cărui moarte se împlinesc 100 de ani, Sonatele nr.1 şi 2, Milonga şi Danza de la moza donosa de Alberto Ginastera, de la a cărui naştere se împlineşte un secol;
– la sala mică, în cadrul Stagiunii de marţi seara, Christian Sandrin interpretează Sonata în Fa major de Mozart, Images II de Debussy şi Sonata nr. 5 de Scriabin.

* Festivalul Internaţional „Serile de chitară” continuă cu un recital susţinut, de la ora 19 la Institutul Balassi al Ugariei, de István Kónya care interpretează muzică veche pentru lăută compusă de cel mai important lutist din epoca Barocă, Sylvius Leopold Weiss (sonatele în la minor şi sol minor, precum şi Ciacona în sol minor) şi câte o lucrare a compozitorilor Robert de Visée şi Blohm a Vienne.

* Trupele Obituary, Exodus, Prong şi King Parrot susţin un concert la Arenele Romane, începând cu ora 19:00, în cadrul evenimentului „Battle of the Bays”, warm-up pentru Metalhead Meeting 2017.

* Sala Elvira Popescu a Institutului Francez găzduieşte, de la ora 19:30, concertul dat de Inside Aut, duo format din Markus Stockhausen şi Florian Weber.

* Trompetistul Avishai Cohen susţine un concert la Sala Radio, începând cu ora 20:00 , în cadrul turneului de promovare pentru mult aşteptatul său album „Into the Silence”, produs de Manfred Eicher.

* Concertul de promovare al noului lor album „Prankster Bride” la Bucureşti, este susţinut de membrii trupei De Phazz, de la ora 20:00 la Cinema Pro, în locul Sălii Palatului.

* Tourette Roulette cântă, de la ora 21:00 în Control Club.

FESTIVAL

* Festivalul „InLight”, de teatru cu actori neacreditaţi, prezintă spectacolul „Taxi Vinil”, de la ora 19:00, la Teatrul Unteatru.

EXPOZIŢII

* La Amzei Market Makers, de la ora 18:30 este vernisată o expoziţie de grup cu cele mai bune proiecte de fotografie documentară, ce poate fi vizionată până pe 28 noiembrie.

* Vernisajul expoziţiei „Fostul Viitor”, care reuneşte lucrările a 16 artişti români contemporani are loc de la ora 19:00, la sediul ArCuB din strada Lipscani nr. 84-90 unde rămâne deschisă până pe 8 ianuarie 2017.

* La H’art Appendix, din Calea Victoriei nr. 91-93, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei intitulată „Lupii, Bă!” şi semnată de Marian Zidaru. Curator: Erwin Kessler.

* Expoziţia costumului rusesc tradiţional „Port popular….Popor bine îmbrăcat”, care încheie vasta manifestare Zilele Culturii Ruse în România şi familiarizează publicul cu îmbrăcămintea veche de ţară din partea europeană a Rusiei din colecţia Muzeului de costume tradiţionale din oraşul Pereslavl – Zalessky, poate fi vizitată de azi la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50.

CARTE

* La UNA Galeria, din strada General Budişteanu nr. 10, de la ora 18:00 are loc lansarea cărţii „Brâncoveni: un drum spre trecut, o cale către viitor” de profesorii universitari Tereza Sinigalia şi Oliviu Boldura.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.