Iarna s-a instalat în aproape toată țara

La mijlocul lui noiembrie, anotimpul s-a schimbat de pe o zi pe alta.
Iarna s-a instalat în aproape toată țara.

Acolo unde a nins viscolit, mai multe localități au rămas fără curent electric, iar drumurile naționale au fost blocate de copacii rupți.
Circulaţia rutieră a fost îngreunată din cauza zăpezii, în mai multe judeţe.

Potrivit Centrului Infotrafic, în Hunedoara şi Vâlcea, circulația este întreruptă pe DN7A, pe tronsonul Voineasa – Jieţ, între kilometrii 40 şi 91+200 de metri, din cauza zăpezii şi a unor arbori căzuţi pe partea carosabilă.

În judeţul Gorj, pe DN67C, în localitatea Novaci, un echipaj de poliţie nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către staţiunea Rânca şi verifică dacă acestea au în dotare lanţuri antiderapante (fiind probabilă folosirea lor).

În judeţul Maramureş, pe DN1C, în zona Mesteacăn, se acţionează cu material antiderapant deoarece s-a format polei.

În judeţul Olt, este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa – Salcia, DJ677 Salcia – Pleșoiu (DN64) .

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 65 şi 105, pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna, în zona podurilor, carosabilul uşor umed tinde să îngheţe, motiv pentru care li se recomandă șoferilor auto să reducă viteza.

În plus, până în data de 15 noiembrie 2016, se vor executa lucrări de întreţinere periodică (aşternere covoare asfaltice) pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între kilometrii 96 şi 117+500 de metri, pe tronsonul Lehliu-Gară – Fetești.

Se lucrează și în județele Buzău (DN10), Vâlcea (DN7) și Galați (DN25).

Mai mulți turişti, inclusiv copii, au rămas blocați pe munte în Vâlcea, Hunedoara şi Alba.
Drumarii îi atenţionează pe şoferi să adapteze viteza la condiţiile de drum, iar pe transportatori, în special pe conducătorii maşinilor de mare tonaj, să îşi monteze lanţurile antiderapante.

În Capitală, vântul puternic din weekend a făcut nenumărate pagube.
În mai puțin de 24 de ore, pompierii au intervenit în cazul a 120 de situaţii de urgenţă generate de vântul puternic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.