Media europeana spune NU politizarii sistemului de finantare al Radio Romania!

Participantii la conferinta Serviciile Publice de Media si Democratia, desfasurata la Praga timp de doua zile, au adoptat la finalul intalnirii o declaratie comuna prin care fac apel la autoritatile din Romania sa asigure o finantare stabila si adecvata serviciilor publice din tara noastra, finantare independenta de influente politice.

Acest lucru va asigura radioului si televiziunii publice din Romania contextul in care sa isi radio romaniaindeplineasca rolul esential intr-o societate democratica si astfel sa sustina procesele de reforma din serviciul public de televiziune.

Declaratia, semnata de parlamentari, profesionisti din audioviziual si experti in drept, vine in contextul in care Parlamentul Romaniei a adoptat prin cea mai urgenta procedura legislativa eliminarea a 102 taxe printre care si taxa radio-tv.

klaus-iohannis-dezbatere-taxa-radio-active-watchLegea, care vine in conflict cu prevederile din Legea organica de functionare a radioului si televiziunii publice din Romania, Legea 41, este in acest moment pe masa Presedintelui spre a fi promulgata.
In cadrul unei dezbateri organizate joi pe aceasta tema de Presedintia Romaniei, presedintele Klaus Johannis a criticat rapiditatea adoptarii proiectului de Lege si lipsa de solutii viabile pentru finantarea si sustinerea serviciilor publice de radio si televiziune.

Conferinta de la Praga a fost gazduita de Parlamentul Ceh si a fost organizata de Consiliul Europei, Uniunea Europeana a Serviciilor publice de media, EBU si Televiziunea Ceha.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.