Cele mai interesante evenimente de astăzi din Bucureşti

CINEMA

* Programul zilei propus de cea de-a VIII-a ediţie a celui mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi de Sud-Est, KINOdiseea.

# La CinemaPRO:
– de la ora 17:00, „Rag Union / Sindicatul cârpelor”, comedie dramatică rusească pentru şi cu tineri realizată de Mikhail Mestetskiy;
– de la ora 19:00, „Sparrows / Vrăbii”, drama unui adolescent de 16 ani obligat să trăiască alături de tatăl său şi care trebuie să se răzvrătească pentru a-şi descoperi propriul drum.

# La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, „Viaţa mea de Dovlecel”, animaţie pentru copii de peste 12 ani de Claude Barras, ce spune povestea unui orfan de 9 ani.

* Festivalul Filmului Francez se încheie azi, ultimele producţii proiectate la Cinema Elvira Popescu fiind:
– de la ora 18:45, „Chroniques d’Anna Magdalena Bach / Chronik der Anna Magdalena Bach”, o cronică a vieţii lui Johann Sebastian Bach, spusă de soţia lui, Anna, lipsită de dramatism, centrându-se doar pe muzică, realizată de Danièle Huillet şi Jean-Marie Straub, prezentată şi în cadrul Festivalului de Muzică Veche;
– de la ora 20:30, în cadrul galei de închidere, puteţi viziona, în avanpremieră, comedia „Les Malheurs de Sophie / Aventurile Sophiei” de Christophe Honoré;
– de la ora 22:30, rulează comedia dramatică muzicală „French Cancan”, regizată de Jean Renoir în 1954, o dezvăluire a iubirilor tumultoase ale lui Danglard, producător de spectacole şi proprietar al unui cabaret jucat de Jean Gabin, a frumuseţilor şi mizeriilor micii şi mari lumi din cartierul Montmartre din epoca de aur.

* În cea de-a cincia zi a Săptămânii Filmului Maghiar, la Cinema Muzeul Ţăranului rulează:
– de la ora 18:00, un program de scurtmetraje cuprinzând: „Plimbare în galop” de Freund Ádám, animaţia „Love” de Bucsi Réka, „Întotdeauna doar” de Hartung Attila, „Zugrav de noapte” de Cristina Groşan şi documentarul „În ape adânci” de Fekete Tamás;
– de la ora 20:00, thrillerul „Demimonde”, dramă istorică ce descrie ultimele zile ale vestitei curtezane Elza Magnata, ucisă în anul 1914 şi interpretată de Patricia Kovacs.

* În deschiderea oficială a serilor de proiecţii ale Bucharest International Dance Film Festival, începând cu ora 18:00, la Centrul Naţional al Dansului sunt prezentate retrospective dedicate coregrafilor Miriam Răducanu, Chris Haring şi Ohad Naharin, care reuşesc să schimbe percepţia asupra dansului, prin inovaţie şi perseverenţă.

MUZICĂ

* De la ora 17:00 are loc deschiderea oficială a primei ediţii a unui festival de jazz autentic de două zile într-un spaţiu neconvenţional: Piaţa Ferentari. Programul primei zile cuprinde, pe lângă scurta prezentare făcută de celebrul jazzman Marius Vernescu:
– de la ora 17:30, concertul muzicienilor band-ului Mădălina Paşol Project;
– de la ora 18:00, un concurs al tinerilor artişti, elevi la şcoli cu profil muzical din Capitală;
– de la ora 20:00, anunţarea câştigătorilor şi premierea celor mai buni artişti, în urma clasamentului stabilit de juriul concursului. BucureştiFM este partener media al evenimentului.

* De la ora 18:00, în Aula Muzeului George Enescu are loc concertul cameral MusiXchange România-Austria având în program lucrări de Enescu şi Schonberg.

* Concertul săptămânal al Orchestrei Naţionale Radio, ce începe de la ora 19:00 la sala Radio, este dirijat de Martin Panteleev şi are ca solişti doi pianişti din Marea Britanie, Rebeca Omordia şi Sergiu Tuhuţiu, întrucât cuprinde în programul său Concertul pentru două piane şi orchestră de Max Bruch, alături de Uvertura „Egmont” de Beethoven şi Simfonia nr. 3 în la minor, „Scoţiana” de Mendelssohn.

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu“ susţin, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de David Crescenzi şi având în program: Uvertura operei „Cenuşăreasa” şi „Stabat Mater” de Rossini – solişti: Lavinia Mamot, Antonela Bârnat, Cristian Bălăşescu, Iustinian Zetea; precum şi Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră de Paganini – solist: Gabriel Croitoru.

* De la ora 20:00:
– în Quantic Pub începe Interplanetary Night, la care participă trupele Hteththemeth (România), Sinoptik (Ucraina) şi Busola (Moldova);
–  în Green Hours cântă Cătălin Milea;
– în Clubul Fabrica, StoneLight lansează primul album din carieră, „Into the Unknown” într-un concert la care participă şi Gray Matters (electro-alternative rock) şi Fallen (modern heavy metal);
– Bosquito susţine un concert la Arenele Romane;
– „Repetiţie în Sufragerie” se intitulează concertul transcedentalo-muzicalo-artistic, aproape în pijamale, dat de Light Quartet în BEAT bar umanist.

* De la ora 20:30 începe concertul Deathrattle şi Bed Of Nails în Club A.

* Ediţia cu numărul 5 din seria Friday Fresh Fest îi aduce, de la ora 21:00 în #alllive pe: Basska, The Purple Dandies şi Arthur project.

* De la ora 22:00:
– Breathelast cântă în J’ai Bistrot;
– Friday Jazz & Whiskey! cu quartetul condus de saxofonistul Cătălin Milea şi invitaţii săi începe în Copper’s Pub;

* Feli susţine un concert la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30.

* De la ora 23:
– Jukebox susţine concert în Princess Club;
– #changeordie se intitulează concertul de Gypsy Rock dat de Damian & Brothers în Fratelli Club;
– FreeStay cântă în Beluga Music & Cocktails.

* Paraziţii dau spectacol în Berăria H, începând cu ora 23:30.

SPECTACOL

Premiera spectacolului „Peştii Dorm”?, de Jens Raschke, prezentat la Centrul de Teatru Educaţional „Replika” de la ora 19:00, încheie programul „Toamna la Replika”, un proiect cultural finanţat de către ArCuB prin programul „Bucureşti. Oraş in-vizibil”.

FESTIVAL

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Asia Fest, dedicat celebrării şi promovării valorilor culturale asiatice, se desfăşoară în acest week-end în sălile Sadoveanu şi Eminescu ale Pavilionului E2 de la Romexpo. Programul evenimentului cuprinde: spectacole de dans şi de muzică, parade ale costumelor tradiţionale, demonstraţiile de artă culinară, Workshopuri, filme şi expoziţii cum sunt cele două de astăzi: cea de fotografie din China şi una ce prezintă portrete actori şi cântăreţi realizate de artistul coreean Sarang Hanguk.
Astă-seară pe scena amenajată în locaţie au loc:
– de la ora 18:30, Ceremonia ceaiului coreean;
– de la ora 19:00, demo „Drumul Mătăsii” realizat de Institutul de Artă Euroasiatic.

EXPOZIŢIE

La Anca Poteraşu Gallery, de la ora 19:00, are loc deschiderea expoziţiei „Linia Copacului” – Doina Simionescu, In Memoriam. Curator Liviana Dan

CARTE

* Lansarea albumului retrospectiv „Metarealia: un discurs metavizual / 2META”, are loc, de la ora 19:00, la Librăria Cărtureşti Verona, în prezenţa criticilor şi istoricilor de artă Magda Cârneci şi Igor Mocanu şi cu participarea video a scriitorului Ion Bogdan Lefter.

* Concept Jupiter, din Bulevardul Theodor Pallady nr. 287, găzduieşte, de la ora 20:00, lansarea cărţii şi a audiobookului „Oracol”, de Rucsandra Pop. Cartea pleacă de la un text poetic al autoarei, ce a fost montat ca one-woman-show de actriţa Graţiela Bădescu, la care s-au adăugat poezii, istoria spectacolului, dar şi colajele autoarei, bileţele de dragoste strânse de la spectatori de-a lungul timpului şi un loc de joacă pentru cititori, cu grafică realizată de artista Suzana Dan.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.