Martin Schultz cere finanţarea corespunzătoare a posturilor publice de radio şi de televiziune

Sursa foto: europeanwesternbalkans.com

Preşedintele Parlamentului European cere finanţarea corespunzătoare a posturilor publice de radio şi de televiziune şi garantarea independenţei lor editoriale.

Într-un mesaj adresat participanţilor la Conferinţa „Serviciile media publice şi democraţia”, Martin Schultz a atras atenţia că există cazuri în care posturile publice sunt supuse presiunilor deoarece subvenţiile le sunt tăiate în mod considerabil, iar guvernele intervin în politica lor editorială.

”Consider că rolul posturilor publice reprezintă o componentă vitală în procesul democratic. Am cerut în continuu politicienilor să menţină niveluri acceptabile de finanţare a posturilor publice de radio şi televiziune şi să se abţină de la a interveni în politicile editoriale. Pe de altă parte şi media are responsabilitatea sa, trebuie să asigure în mod constant un conţinut de calitate cu informaţii folositoare publicului”, a declarat Martin Schulz.

Preşedintele Parlamentului European a mai subliniat că garantarea independenţei editoriale a posturilor publice este un obiectiv al Uniunii Europene.

Vă reamintim că legea care prevede eliminarea a 102 taxe, între care și abonamentul radio-TV, este analizată în această perioadă de președintele Klaus Iohannis.

La această oră, șeful statului participă la o dezbatere pe această temă.
Evenimentul este organizat de Asociația ActiveWatch cu sprijinul Administrației Prezidențiale și are scopul de a asigura un dialog între președinte, reprezentanți ai organizațiilor de media și membri ai societății civile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.