Facem fata violentei?

De la copilaria noastra fericita, fara griji, la copilaria lor in care gasim multa violenta, agresivitate si mai nou bullying.

O statistica a Ministerului Educaţiei din 2015 arată că, într-o singură zi, sunt raportate aproximativ 75 de cazuri de violenţă în şcoli şi 19.000 de cazuri raportate într-un an.

Profesorii spun că majoritatea elevilor agresivi repeta tiparul violent din familie. Şase din 10 copii de până în 14 ani sunt supuşi în mod constant abuzurilor din partea familiei. Ei pot ajunge la depresie, tulburari de conduită sau chiar consum de droguri şi alcool.

Sunt pregatiti parintii si profesorii, psihologii pentru a preveni sau gestiona astfel de incidente violente?

Mihaela si Razvan au intrebat astazi In Comunitate. Raspunsurile au venit de la Gratiela Vaduva comisar sef Politia Capitalei – sef serviciu Preventie, Monica Lespezanu – psihoterapeut la Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei, Iulian Cristache – presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti si Vlad Stefan – presedintele Consiliului National al Elevilor.

Realizatori: Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu
Producator: Andreea Mazilu
Video by Silviu Barbu

1 COMENTARIU

  1. Asta cu bullingul este o mare frectie! Si pe vremea cand eram eu copil erau unii mai batausi, car-i cafteau pe altii, mai neajutorati, dar nu se facea o tragedie din asta. De obicei, tatii isi invatau copiii cum sa le faca fata astora mai nebuni, carora le placea sa intimideze sai, si mai bine, isi dadeau copiii la sport. Sportul ii dezvolta fizic si le dezvolta aptitudinile de a se descurca intr-un grup sibasa se rezolva problema, nu cu psihologi, cu parerologi, cu psihopati…

Lasă un răspuns