Un nou dosar penal după tragedia din Colectiv

La Parchetul General a fost depusă o nouă plângere penală împotriva celor care au gestionat situația după incendiul din Colectiv.
Printre aceștia se număra fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Anunțul a fost făcut de președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, care a declarat că membrii organizației vor să afle din ce cauze au murit răniții internați în spitale.
El a precizat că justiția trebuie să spună dacă a fost vorba de malpraxis generalizat.

”Am depus plângere penală împotriva celor care au gestionat situația de după Colectiv, printre care Arafat și Bănicioiu. (…) La această oră avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a întâmplat până la ușa Colectiv, cine este de vină, de ce a luat foc. Noi vrem să continuăm. Copiii noștri au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimiși în străinătate. Vedem cum un ministru de atunci spune că el este dentist și nu știa ce să facă, l-au sfătuit medicii. Deci, medicii trebuie să ne spună dacă sunt ei de vină sau este de vină conducerea. (…) Copiii noștri au murit din cauza condițiilor din spitale, din cauza nepriceperii, din cauza interdicției de a fi trimiși în străinătate”, a susținut Eugen Iancu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.