Mai multa flexibilitate si realism in procesul de autorizare a scolilor si spitalelor

Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR), Robert Negoita, spune ca autorizarea de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a unitatilor de invatamant si sanitare necesita mai multa flexibilitate si realism, atat din partea ISU, cat si din partea Guvernului.

Negoita sustine ca ISU este depasit de numarul de dosare depuse pentru autorizare.

Pe de alta parte, normativele de siguranta la incendiu sunt prea restrictive, sustine el.

Mai mult decat atat, primarul sectorului 3 a afirmat ca autorizarea este un proces care necesita eforturi financiare apreciabile din partea autoritatilor locale, deoarece trebuie facute modificari la cladirile in care functioneaza unitatile de invatamant.

Presedintele AMR a declarat ca este nevoie de mai mult realism in ceea ce priveste autorizarea de catre ISU a institutiilor de invatamant si sanitare. Exista scoli si spitale care functioneaza in cladiri de patrimoniu, pe care ISU nu le autorizeaza fara scara de incendiu. Pe de alta parte, Comisia Monumentelor Istorice, din cadrul Ministerului Culturii, nu permite montarea de scari de incendiu, in cazul cladirilor de patrimoniu, a explicat Negoita.

Acesta a facut apel la o consultare reala intre institutiile abilitate, Guvern si autoritatile locale, pentru a se gasi solutii flexibile si realiste, in ceea ce priveste autorizarea de sigiranta la incendiu a unitatilor de invatamant si sanitare.

In context trebuie mentionat faptul ca majoritatea unitatilor de invatamant din Bucuresti isi desfasoara cursurile fara autorizatie de siguranta la incendiu, precum si acela ca aceste unitati de invatamant se afla in administrarea primariilor de sector.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.