Cele mai interesante evenimente de astăzi din Bucureşti

CINEMA

* De azi până pe 13 noiembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului se desfăşoară a zecea ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar, la care Bucureşti FM este partener media. Astă-seară, în cadrul galei de deschidere, ce începe de la ora 18:30, rulează comedia „Mama mea şi alţi ţăcăniţi din familie”, în prezenţa realizatoarei Ibolya Fekete care va participa şi la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

* Zilele Filmului German continuă la Cinemateca Eforie, unde astăzi puteţi viziona:
– de la ora 18:00, drama biografică „Fritz Lang”, realizată anul acesta de Gordian Maugg, cu Heino Ferch în rolul celebrului cineast austriac care se află în căutarea inspiraţiei pentru primul său film sonor prin adâncirea în cazul ucigaşului în serie Peter Kürten, jucat de Samuel Finzi;
– de la ora 20:00, copia restaurată a dramei noir „M – Eine stadt sucht einen mörder / M: Un oraş îşi caută ucigaşul” realizată de Fritz Lang în Germania, în 1931.

* Festivalul de Muzică Veche vă propune de azi… o gală de film ce debutează cu „Mein name ist Bach / Numele meu este Bach”, regizat de Dominique de Rivaz şi cu Vadim Glowna în rolul titular, ce rulează, de la ora 19:00, la Institutul Cervantes. Acţiunea acestui film se petrece în anul 1747, când Johann Sebastian Bach este prezentat regelui Frederick al II-lea al Prusiei, tânărul monarh, jucat de Jürgen Vogel, şi compozitorul intrând într-un conflict al orgoliilor.

* În cadrul Festivalului Filmului Francez azi la Cinema Elvira Popescu au loc:
– de la ora 19:00, concertul formaţiei suedeze de jazz „Tonbruket”, nume ce se traduce prin „atelierul de sunete”, care mixează inteligent jazz, muzică progresivă, rock psihedelic, neo-folk şi pop, şi multe altele;
– de la ora 21:00, este prezentată seara de muzică de jazz a canalului TV 5 Monde intitulată „Ascenseur pour l’échaufaud”.

MUZICĂ

Sala Radio găzduieşte, de la ora 19:00, concertul final, „Be Our Muse!”, al ediţiei de Bucureşti din acest an a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo. În program: Cvintet de clarinet de Carl Maria von Weber, Cvintet cu pian în La major de Antonin Dvořak şi … o lucrare surpriză ce a fost aleasă de către public.

FESTIVAL

La Teatrul Unteatru, de azi până pe 18 noiembrie se desfăşoară primul festival de teatru cu actori neacreditaţi intitulat „InLight”, după numele şcolii de actorie care l-a iniţiat. Astă-seară, de la ora 20:00, este prezentat spectacolul „Martorii lui Charlie” în care un grup de tineri se revoltă împotriva sistemului medical.

EXPOZIŢII

* La Muzeul Naţional de Istorie a României, la ora 17:00 are loc vernisajul expoziţiei „Leul – simbolul naţional al bulgarilor”, organizată de Ambasada Republicii Bulgaria în România şi deschisă până pe 11 decembrie. Participă dr. Iavor Stoyanov, consilier al acestei Ambasade.

* În cadrul „Bucharest Art Week 2016”, de la ora 18:00 are loc vernisajul şi un tur ghidat al expoziţiei „Lecţia naturii (III)” la Oranjeria Tranzit, din strada Ga

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.