Varujan Vosganian: ”Renunțarea la taxa radio-TV nu se poate face acum”

Vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian, consideră că eliminarea taxei radio-TV presupune un alt proiect pentru finanțarea celor două societăți publice.
El a precizat că soluţia în acest caz va trebui dată de noul guvern, după alegerile parlamentare.

Într-o declaraţie pentru Radio România, Varujan Vosganian a mai spus că renunțarea la taxa radio-TV nu se poate face acum, deoarece va atrage o nouă discutie referitoare la renunţarea la statutul public al celor doua societăți.

”În legătură cu aceste măsuri care se iau acum pe ultimele luni, e limpede că ele nu realizează un consens între puterea legislativă şi puterea executivă. Eu cred că unele dintre ele vor trebui rediscutate şi reaşezate după alegeri. Chestiunea taxei pentru radio-TV trebuie discutată în aceşti termeni. Trebuie văzut clar dacă Radioul şi Televiziunea rămân în continuare cu un statut public. Ele au anumite constrângeri care le creează handicap de competiţie cu posturile private, care pot avea mai multe reclame şi astfel se pot finanţa.

Nu putem discuta despre această formulă de renunţare ca fiind definitivă şi aplicabilă decât în măsura în care dăm un proiect economic viabil pentru Televiziunea Română şi în condiţiile în care printr-o astfel de măsură nu afectăm ceea ce este un bun câştigat, anume Radioul, care are o situaţie financiară mult mai bună. Aşadar, cred că noul guvern va trebui să dea o soluţie ca această decizie să fie cu adevărat viabilă”, a explicat vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian.

Vă reamintim că legea care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, printre care și abonamentul radio-TV, a trecut de Senat și Camera Deputaților. Următorul pas este ca președintele să decidă dacă va promulga sau nu legea. Referitor la acest lucru șeful statului a precizat că ia în calcul retrimiterea documentului în Parlament.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.