Un om de exceptie: Leo Iorga!

Sa ai un om de talia lui Leo Iorga in studio nu-i o chestiune tocmai simpla. Si cand afirm acest lucru nu ma gandesc la faptul ca ar fi genul de om incomod, pentru ca Leo este un om minunat, politicos si mereu bine dispus, cat ma gandesc ca ai ca interlocutor un om care a trait cam toate decadele muzicii moderne romanesti. Le-a trait si le-a „respirat” ca parte integranta a fenomenului muzical de la noi, nu ca simplu privitor din sala ori din culise. Si spun/scriu aceste lucruri pentru ca-mi amintesc si acum anii cand asteptam cu infrigurare sa am ocazia sa ascult piesele cu care mi-a incantat copilaria si adolescenta. Razvan era foarte relaxat, se cunoaste cu Leo de multi ani, deci pentru el era cumva mult mai usor, desi era vadit emotionat de aceasta (re)intalnire.

03-leo-iorga-la-bucuresti-fm-foto-alexandru-doleaCariera sa muzicala a inceput in liceu. La doar 14 ani era tobosarul trupei liceului aradean unde invata, apoi a cantat in multe trupe care au ramas in istoria muzicii romanesti: Pacific, Cargo, Compact, Schimbul 3 si Pacifica sunt nume despre care multa lume a auzit. Si desi adeseori multi sunt tentati sa asocieze numele lui Leo Iorga de numele trupei Compact, Leo Iorga ramane Leo Iorga, acelasi om care exploreaza muzica prin diverse moduri sau proiecte diverse. La finele lui 2012, alaturi de prietenul sau de-o viata Adi Ordean, Leo a pus bazele unui nou proiect muzical din care a rezultat trupa PACT, trupa cu o componenta „de legenda”, alaturi de care canta si in prezent.

02-leo-iorga-la-bucuresti-fm-foto-alexandru-doleaDe asta sunt de parere ca nu-i tocmai usor sa ai un interlocutor care a trait si a scris multe capitole muzicale. Insa intalnirea a decurs firesc, pe un ton prietenesc si vioi, chiar daca Leo Iorga are un bioritm de artist, adica mai putin obisnuit cu diminetile. Am vorbit despre multe lucruri, inclusiv despre bunul simt, dat fiind faptul ca 4 noiembrie este declarata Ziua Internationala a Bunului Simt.
Dar despre toate acestea aflati din inregistrarea video disponibila mai jos.

Tot ceea ce va mai pot spune, fara sa ma lungesc cu alte paragrafe, este ca duminica aceasta, la Beraria H, Leo Iorga isi va aduna o parte din prietenii sai pentru un eveniment muzical de exceptie: Leo Iorga & Friends. Spirit liber cum este, Leo reuseste sa puna pe aceeasi scena oameni din sfere muzicale foarte variate: il avem pe Dan Bittman de la Holograf, pe Gabriel Cotabiță, Mihai „Miță” Georgescu de la Bere Gratis, Connect-R, Mircea concert-leo-iorgaBaniciu, Bodo de la Proconsul, Flavius de la Hara, Zoia Alecu, Marius Bațu, Silvia Dumitrescu, Adrian „Coco” Tinca, Teo Boar și Vlady Cnejevici de la Pacifica, colegii din trupa PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, plus alti invitati-surpriza. Toate aceste nume, nume foarte cunoscute publicului romanesc, vor fi alaturi de Leo, pe aceeasi scena, intr-un – cum sa-l numesc? – regal muzical (da!), pentru ca nu intalnesti ades asemenea nume laolalta. Decat daca sunt chemate de un om care a trait multe si a facut si mai multe in industria muzicala romaneasca, adica un om de exceptie.
Caci, da, Leo Iorga este un om de exceptie! Un om care indiferent ce i-a oferit viata el a continuat sa „respire” muzica. Ne vedem la concert, da?

Vezi AICI arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București”
Credit Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.