Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

* Festivalul Filmului Francez a programat azi două producţii la Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 18:45, în secţiunea competiţională rulează „Le Grand Jeu / Marele Joc”, thriller realizat de Nicolas Pariser, cu Melvil Poupaud în rolul principal, ce are la bază întrebarea: într-o lume unde totul pare să aibă două feţe, în cine te poţi încrede ?
– de la ora 20:45, în cadrul secţiunii retrospective Semaine Cahiers du cinéma este proiectată melodrama muzicală „Les parapluies de Cherbourg / Umbrelele din Cherbourg”, realizată în 1964 de Jacques Demy, cu Catherine Deneuve.

* Zilele Filmului Sârbesc se încheie la Cinema Muzeul Ţăranului cu proiecţia a încă două drame:
– de la ora 19:00, „Alături de mine”, povestea unei profesoare de istorie şi-a unora dintre elevii ei de liceu, scrisă de Minja (Milena) Bogavac şi regizată de Stevan Filipovic;
– de la ora 21:00, „Panama”, în care cineastul Pavle Vuckovic arată cum comunicarea digitalizată, pornografia şi vanitatea obstrucţionează adevăratele emoţii şi dragostea.

* Bucharest Short Film Festival a programat, de la ora 20:00 la Cinemateca Union, un program gratuit de scurtmetraje despre drepturile omului produse în: Austria, Elveţia, Germania şi Lituania.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:30 are loc proiecţia, în prezenţa realizatorilor, a premierei celei de-a doua părţi a trilogiei de documentare „Niascharian”: „Taina”, un lungmetraj de Leonardo Tonitza dedicat identificării şi descifrării simbolurilor şi semnelor, dintre care unele sacre, ce constituie secretul existenţei multimilenare a civilizaţiilor din Balcani, locul celor mai vechi culturi europene.

* Prezentarea filmului documentar „Tot înainte! Amintiri din copilărie” şi lansarea volumului omonim, ambele semnate de istoricii Valeriu Antonovici şi Simona Preda au loc de la ora 17:00, la sediul Arhivelor Naţionale ale României, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 185 de ani de existenţă a acestei instituţii.

* În cadrul seriei „Joia de film”, la Spaţiul Public European, are loc, de la ora 19:00, proiecţia documentarului ceh „America”, realizat de Jan Foukal şi difuzat în cadrul proiectului KineDok, program derulat de One World Romania.
* Tot KineDok prezintă, de la ora 20:00 în Make a Point, filmul letonei Ieva Ozolina „Tatăl meu, bancherul”.

* „Joia la film” se intitulează şi programul Institutului Cultural Italian „Vito Grasso, în cadrul căruia are loc, de la ora 19:00, proiecţia comediei „Assolo / De una singură”, de şi cu Laura Morante.

FESTIVALURI

* Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc se mută anul acesta la Bucureşti şi marchează 25 de ani de când soprana Mariana Nicolesco, organizatoarea acestora, a apărut întâia oară pe o scenă din ţara natală, devenind tot atunci primul Cetăţean de Onoare al Capitalei. Festivitatea inaugurală a acestui festival, ce se desfăşoară până Duminică 6 noiembrie, are loc astă-seară de la ora 18:00, la sediul ArCuB de la Hanul Gabroveni, din Str. Lipscani.

* În cadrul Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”, la care Bucureşti FM este partener media, de la ora 18:30, în interiorul cortului special amenajat în Parcul Izvor, Teatrul Bulandra prezintă comedia caragialiană „O scrisoare pierdută” în regia lui Doru Ana.

DANS

* Bienala Regională de Coregrafie, „RE//Dance”, vă propune, de la ora 19:30, la Sala Stere Popescu a Centrului Naţional al Dansului, spectacolul „Coregrafie de grup”, realizat şi dansat de Mihaela Dancs împreună cu: Andreea David, Andreea Novac, Cristian Nanculescu, Cristina Lilienfeld, Dionisie Lupu, Nicoleta Enache, Paul Dunca, Răzvan Rotaru, Smaranda Găbudeanu.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Koichi Inoue şi având în program: „Nopţi în Grădinile Spaniei” lucrare pentru pian şi orchestră de Manuel de Falla – solist Dan Atanasiu şi Simfonia nr. 4 de Mahler – solistă Akiko Hayakawa.

* Peter Van Heyghen prezintă secretele flautului drept alături de ansamblul „Il Gardellino”, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru, în prima serie de concerte intitulată Early Music Winds cu care a început Festivalul de Muzică Veche Bucureşti.

* Jack Dejohnette Trio feat. Ravi Coltrane susţine un concert, de la ora 20:00 la Sala Radio, în cadrul seriei „Jazz Syndicate Live Sessions”.

* „Alfonsina Y El Mar” se intitulează concertul dat de Maria Răducanu şi Sorin Terinte de la ora 19:15, la Teatrul de Artă.

* Ambra interpretează „Fado Portugues”, de la ora 20:00 în Ceainăria ARTea.

* De la ora 21:00 susţin concerte:
– Alex Tomaselli Blues Band, în Clubul Ţăranului;
– Trio-ul Golan, în Control Club;
– Luiza Zan & Dan Byron, în Jazz Pong;
– saxofonistul Cătălin Milea, care împreună cu invitaţii săi va crea o atmosferă veritabilă de club de jazz la MACAZ – Bar Teatru Coop. de pe Calea Moşilor.

* Smiley dă un nou show, de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe.

EXPOZIŢII

* La Sala Acvariu a Muzeului Ţăranului Român, de la ora 17:00 are loc vernisajul expoziţiei „Fântânile Olteniei”, ce cuprinde lucrările fotografilor Dorian Delureanu şi Cristian Bassa realizate în cadrul unui proiect de cartografiere a fântânilor de uz comunitar din acea regiune. Expoziţia, la care BucureştiFM este partener media, poate fi vizitată gratuit până pe 27 noiembrie.

* Expoziţia de grup a 9 artişti-profesori ai Departamentului de Pictură al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, intitulată „S.P.F.M. 2016_adică Salonul de Pictură Foarte Mare”, este vernisată, de la ora 18:00, în foaierul Rotondă al Sălii Mici a Teatrului Naţional, unde poate fi vizionată până la sfârşitul acestei luni. Cuvântul de deschidere este spus de prof. dr. Ruxandra Demetrescu.

CARTE

* Lansarea antologiei „Cum iubim”, realizată de 32 de autori, are loc de la ora 20:00, la Cafeneaua Cărtureşti Verona.

* Cu prilejul lansării antologiilor de poezie cehă contemporană „Întunericul din camera copilului” şi „Luxfere”, de la ora 19:30, în spaţiul de la Mezanin, Aripa Mircea Vodă, a Bibliotecii Naţionale a României are loc şi evenimentul „Colocviile de Traduceri Literare 26”, organizat de Filiala Bucureşti – Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România.

CONFERINŢĂ

La Palatul Suțu, sediul central al Muzeului Municipiului Bucureşti, Ruxanda Beldiman susţine o conferinţă despre „Conace din judeţul Neamţ”, începând cu ora 18:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.