Trebuie sa iesim la vot! De ce?…

11 decembrie pica intr-o duminica. Daca e vreme buna poate suntem la plimbare, daca e vreme rea poate stam la un film. Orice am face ar trebui sa ne gasim timp sa votam.DE CE? Intreaba Mihaela. Si tot ea raspunde.De aceea. De treci codrii de arama. Degeaba.

Iata trei variante de raspuns. Amuzante (mai putin ultima). De ce sa mergem la vot? O intrebare la care fiecare dintre noi incearca sa gaseasca prin mijloace proprii sau ajutati de altii un raspuns convingator.

Astazi Mihaela si Razvan au apelat la Presedintele Pro Democratia Ionut Tata. Care a fost foarte ferm. Trebuie sa iesim la vot. De ce ? Raspunsul e doar In Comunitate. Asa ca pune mana si asculta.

Pe scurt despre alegerile parlamentare.

Ai dreptul la un singur vot pentru Senat si unul pentru camera Deputatilor. Senatorii si deputatii se aleg prin scrutin de lista cu o reprezentativitate proportionala. Un deputat la 73.000 de locuitori si un senator la 168.000 de locuitori. In total sunt 43 de circumscriptii electorale, 41 pentru judete, una pentru Capitala si una pentru diaspora.

Vei prezenta obligatoriu actul de identitate unei persoane din cadrul sectiei de votare, care se va ocupa de inscrierea codului numeric personal (CNP) in sistemul informatic. In sectii vor exista camere de supraveghere active doar dupa inchiderea votarii.

Realizatori: Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu
Producator: Andreea Mazilu
Video by Silviu Barbu

in-comunitate-2-nov

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.