Secretul unei vieți lungi

Comunicarea este foarte importantă în viața oricărui om. Există însă multe persoane care au rețineri în privința discuțiilor online și mă refer aici la oameni de știință în toată regula.

Câțiva cercetători americani de la Universitatea California din San Diego sunt pregătiți să combată aceste idei. Potrivit acestora, comunicare prin intermediul reţelelor de socializare lungește viaţa utilizatorilor. Cercetătorii au efectuat o monitorizare a vieţii a peste 12 milioane de utilizatori cu vârsta cuprinsă între 25 şi 70 de ani.

Rezultatele monitorizării au arătat că activitatea socială intensă şi menţinerea relaţiilor cu prietenii prin intermediul reţelelor de socializare influenţează pozitiv viaţa oamenilor.

„Comunicarea online este benefică pentru sănătate, mai ales dacă aceasta nu se realizează în detrimentul comunicării offline. Doar cazurile extreme, în care oamenii îşi trăiesc toată viaţa în online şi nu comunică cu lumea exterioară s-au dovedit a avea legătură cu reducerea duratei vieţii” – a explicat cercetătorul William Hobbs.

Toate datele despre utilizatori au fost colectate în şase luni de zile. La final a reieşit că folosirea moderată a resurselor de Internet a dus la reducerea riscului de deces prematur cu 12%.

Interesant este faptul că cea care a comandat această monitorizare este chiar reţeaua de socializare Facebook.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.