4 martie 1977: Povestea noptii in care radioul nu s-a lasat daramat de cutremur

In plin avant economic, industrial si ideologic al „Epocii de Aur”, intr-o perioada in care parea ca intr-adevar nimeni si nimic nu poate destabiliza regimul comunist, cutremurul BucurestiFM cutremur 1977 1din 1977 a ingenuncheat in mai putin de un minut intreaga tara.
In acea noapte de 4 martie Radio Romania a fost, alaturi de serviciile de salvatori, una dintre putinele institutii care au reactionat cum trebuie.

Dealtfel si povestea singurei inregistrari a devastatorului cutremur este realizata de catre Radio Romania, microfoanele din Sala Radio care înregistrau un concert simfonic captand începutul seismului şi panica creată de acesta.

BucurestiFM cutremur 1977Spre deosebire de televiziune, al carei program s-a intrerupt in momentul cutremurului si a fost reluat abia a doua zi la pranz, la Radio Romania programul acelei nopti a fost realizat LIVE cu informatii privind intensitatea cutremurului si efectele acestuia, cu relatari despre situatiile grave din Bucuresti si din tara precum si cu stiri legate de instaurarea starii de necesitate.
Neobisnuit pentru acele vremuri, dar firesc pentru realizatorii de radio!

De 88 de ani Radio Romania emite pentru ascultatorii sai, indiferent de incercarile la care a fost supus.

Citeste AICI totul despre cutremurul din 1977!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.