Colectiv – nimic nu s-a schimbat! Decat vietile lor!

O seara pe care-o visau de poveste s-a incheiat cu un cosmar. Unul pe care il traiesc si il retraiesc in fiecare zi, cu fiecare operatie, cu fiecare respiratie.

Pentru 64 dintre ei cosmarul s-a sfarsit. Pentru parinti, rude, prieteni nu se va sfarsi niciodata…Cei care traiesc se simt vinovati. Ceilalti erau atat de aproape…doar la o mana distanta. O mana arsa cu carnea fumeganda care n-a putut sa apuce mana celuilalt.

Pe Alex Plingu inca il dor ranile, dar s-a obisnuit. Altceva il doare mai tare…pustiul ala..cat sa fi avut, vreo opspe ani…cerea ajutor. N-a putut sa-l apuce, sa-l traga, era prea ars, prea jos, strivit de altii. Nu putea decat sa-l vada si sa-i auda strigatul. Cu strigatul lui, cu strigatele celorlalti traieste Alex zi de zi.

Raluca pare bine. Dar nu e. Trebuiau sa faca nunta la anul. Alexandru iubitul ei – Ciuf cum ii spuneau prietenii, s-a dus cu ceilalti. De fapt nici Raluca nu mai e, a disparut si ea atunci in flacari.. In trupul asta chinuit traieste o alta persoana. Una care incearca sa traiasca pas cu pas, operatie cu operatie, respiratie cu respiratie…

In noaptea tragediei, Cristian Matei sau Mumu cum ii spun prietenii a inceput sa filmeze cu telefonul mobil imediat dupa ce a izbucnit incendiul. A inregistrat 42 de secunde, timp in care flacarile nu l-au crutat. Din infernul din Colectiv, a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni, iar la cateva zile a fost transferat la o clinica din Israel. S-a trezit dupa o luna si a aflat ca pe langa multi altii si-a pierdut si colega. Pe Teo (Teodora Matei). Vrea sa se vindece, iar vinovatii sa plateasca!

Marian Leusteanu spune ca nu trebuie uitat niciodata ce s-a intamplat in seara zilei de 30 octombrie pentru ca cea mai importanta resursa o reprezinta oamenii, nu banii. Iubeste viata si ciorba de vacuta 🙂 , iar in fiecare miercuri il puteti asculta in Yellow Club.

Dupa un an de la Colectiv nimic nu s-a schimbat. Doar vietile lor.

Raluca Alexandra Chitiga, Alex Plingu, Marian Leusteanu si Cristian Matei au vorbit astazi In Comunitate. Si nu le-a fost usor.

Realizatori: Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu
Producator: Andreea Mazilu
Video by Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.