Parlamentul trebuie să identifice și să soluționeze problemele privind eliminarea taxei radio-TV

Sursa foto: portalsm.ro

Premierul Dacian Cioloș cere Parlamentului trebuie să identifice și să soluționeze problemele privind eliminarea taxei radio-TV.

În ceea ce privește o eventuală atacare la Curtea Constituțională a deciziei, șeful Guvernului a declarat:

”Nu am analizat, nu avem argumente constituţionale pentru a ataca astfel de decizii. O să trimitem, într-un fel sau altul, probabil, o notă şi către Parlament în care să explicăm care sunt problemele legislative, din punctul nostru de vedere, cu aplicarea acestei legi pe care Parlamentul ar trebui să le clarifice în cel mai scurt timp, dacă doreşte să aplice aceste legi, pentru că despre asta e vorba acolo.

Dincolo de partea bugetară, de impactul bugetar, care poate într-un fel sau altul să fie reflectat în bugetul de anul viitor, va fi un impact bugetar de peste un miliard de lei, dar dincolo de asta, sunt câteva probleme juridice, legislative, care trebuiesc clarificate, inclusiv pentru Radio şi pentru Televiziune, pentru că altfel această lege sau nu poate să fie aplicată sau riscă să creeze mai multe probleme decât să rezolve”.

Amintim că legea care prevede eliminarea a 102 taxe, printre care și abonamentul radio-TV, a fost votată de Camera Deputaților în calitate de for decizional.
Președintele Klaus Iohannis urmează să decidă dacă va promulga sau nu documentul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.