Cu PET-ul pe Dambovita

In loc sa ia masuri ca deseurile sa nu mai ajunga pe camp, in paduri, in ape si peste tot prin orase, autoritatile par, dimpotriva, sa sprijine generalizarea mizeriei.

Reducerea de sapte ori a taxei de mediu, pe kilogramul necolectat de deseuri din plastic, risca sa duca la un colaps al sistemului national de reciclare.

Avertismentul a fost lansat de ecologistii de la „Let’s Do It Romania” care, de-a lungul anilor, au ridicat din mediu sute de mii de PET-uri si pungi de plastic.

Marii producatori de ambalaje nu vor mai fi interesati sa plateasca unitatile specializate in recuperarea si reciclarea deseurilor de plastic. Indirect, va creste si plata pentru salubritate, o parte din costuri fiind acoperita, pana acum, din recuperarea ambalajelor din plastic.

Mai mult,Romania, care se situeaza pe ultimul loc din UE la capitolul reciclare plastic, risca in 2020 amenzi substantiale, prin procedura de infringement.

Reducerea pentru deseurile din plastic mai poate fi stopata prin doar votul Camerei Deputatilor, care are vot decizional in aceasta chestiune.

Prin urmare, Let’s Do It Romania solicita comisiei de Mediu din Camera Deputatilor sa pastreze taxa pentru ambalajele puse pe piata si cere ministerului Mediului masuri clare pentru a nu transforma Romania intr-o groapa de gunoi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.