Spectacolul de teatru se încheie, dar fotografiile rămân!

Despre spectacolul surpins în imagini, au vorbit, sâmbătă, la ”Spectacol@bucuresti.ro”, artiștii fotografi Maria Ștefănescu și Sorin Radu.
Datorită acestei echipe, o mare parte dintre evenimentele ultimului deceniu au ajuns la noi: Festivalul Național de Teatru, Festin pe Bulevard, festivaluri de prestigiu din țară, premierele teatrelor românești aflate la sute de kilometri de București, pe care altfel nu am avea ocazia să le vedem.

La fiecare reprezentație realizaeză, de cele mai multe ori, peste 300 de fotografii. Privesc spectacolul în ansamblul său; actori, viziune regizorală, scenografie, lumini, pentru a ne oferi întrega sa poveste, atmosfera, dar și detaliile și gesturile semnificative. Fiecare forografie este rezultatul direct al emoției pe care spectacolul i-a transmis-o în acel moment, mărturisește Maria Ștefănescu.

Nu sunt singurii care fac acest lucru, evident. Dar Sorin Radu a fost fotograful care a realizat primele imagini chiar din timpul spectacolului, la inceputul anilor 90, atunci când obiceiul era acela de a organiza ședințele foto, special, înainte de premieră.
Tot în echipă sau fiecare în parte au realizat fotografii și albume în care au surprins momente din viața Capitalei, a oamenilor și clădirilor, evenimente din diverse colțuri din țară și nu numai.
Chipuri celebre ale lumii: Ronald Reagan, Dali, Regele Mihai, Eugene Ionesco, Gheorghe Hagi, se regăsesc printre portretele realizate de Sorin Radu. Cum au ajuns în fața aparatului său de fotografiat, ne-a povestit în emisiune.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.