Preşedintele Klaus Iohannis: „Eliminarea taxei Radio-TV trebuia făcută doar în urma unei discuţii cu toate părţile implicate”

Foto: Administratia Prezidentiala

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la Adevărul Live că eliminarea taxei radio-tv trebuia făcută doar în urma unei discuţii cu toate părţile implicate:

Cum îşi imaginează cineva că această chestiune care nu a fost rezolvată în ultimii ani, se rezolvă într-o săptămână, renunţând la taxa radio-tv. Poate e bine, poate e rău, dar fără o discuţie, fără o evaluare şi fără un plan pe termen lung, astfel nu se pot rezolva lucrurile. Această variantă heirupistă este fundamental contra-productivă şi dăunătoare României.

Întrebat dacă va promulga legea care prevede eliminarea a 100 de taxe, Klaus Iohannis a afirmat:

Această abordare nu m-a convins deloc. Nu se poate lucra aşa. Ce să-şi imagineze un anteprenor, că astăzi există unele taxe şi peste o săptămână dispar că vine campania electorală. Păi asta înseamnă predictibilitate? Orice om normal îşi face un calcul acasă, îşi numără bănuţii… atâta pentru pâine, atâta pentru hainele copilului, atâta pentru bicicletă. Şi două zile mai târziu îşi dă seama că tot calculul a fost greşit deoarece Parlamentul s-a trezit peste noapte să schimbe arhitectura taxelor. Nu se poate aşa.

Dar pentru un investitor care vine să-şi pregătească o investiţie şi vede că la noi, ca la nimeni se schimbă peste noapte taxele şi impozitele. Aceste lucruri trebuie discutate şi cu mediul de afaceri, sindicatele, toate partidele şi cu societatea civilă. Şi atunci dacă tragem concluzia că acele taxe aduc mai multă birocraţie decât bani, renunţăm la ele. Trebuie să vedem însă ce punem în loc.

Într-o scrisoare adresată astăzi preşedintelui Klaus Iohannis, directorul general al EBU, Ingrid Deltenre, şi-a exprimat profunda preocupare faţă de adoptarea legii prin care se elimină taxa radio-tv

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.