Cele mai interesante evenimente de astăzi din Bucureşti

CINEMA

* Cinema Muzeul Ţăranului Român găzduieşte, de azi până Duminică 30 octombrie, o „Săptămână a filmului rus în România”, în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Zilelor Culturii Ruse în România. La ceremonia de deschidere, ce are loc astă-seară, de la ora 19:00, vor participa cineaşti şi actori ruşi şi este prezentată drama istorică „Batalion”, în regia lui Dmitriy Meskhiev, despre eroismul unui batalion de femei, creat în St. Petersburg, la ordinul guvernului interimar din 1917, pentru a ridica moralul armatei, şi ruşina pe soldaţii-bărbaţi, care refuză să lupte.

* Tot de la ora 19:00, la Haart Studio, din Str. Vasile Lascăr nr. 63, are loc proiecţia filmului „Arta chirurgului”, realizat de Adrian Buga, critic de artă şi consilier al Casei Regale, care va fi prezent la eveniment alături de prof. dr. Ion Christian Chiricuţă pentru a participa şi la o dezbatere. De asemenea, publicul prezent la proiecţie va avea ocazia să viziteze şi expoziţia „Medicina în fotografia de secol XIX”, ce cuprinde o serie de imagini de la prima auto-operaţie de hernie din lume (chirurg dr. Alexandru Tzaicu), precum şi fotografii medicale vechi (1890 – 1910) realizate de Nestor Heck, „fotograful lui Mihai Eminescu”.

* De la aceeaşi oră 19:00, la Institutul Balassi al Ungariei, are loc proiecţia de filme şi dezbaterea „Propaganda comunistă în jurnalele cinematografice din România şi Ungaria”, la care participă: istoricul de film Varga Balázs, lector universitar la Facultatea de Film de la Universitatea Eötvös Lóránd din Budapesta, şi Caterina Preda, lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice de la Universitatea din Bucureşti.

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio susţine, de la ora 19:00 la Sala Radio, concertul săptămânal, sub bagheta dirijorului argentinian, Roberto Buffo, care evoluează în premieră la Bucureşti, şi cu participarea pianistului Daniel Goiţi. În program: Uvertura operei Cosi Fan Tutte de Mozart, Concert nr.1 în Do major pentru pian şi orchestră de Beethoven şi Simfonia nr. 103 în Mi bemol major de Haydn.

* La Sala Palatului, începând cu ora 19:00, Tudor Gheorghe, „olteanul absolut”, vine în faţa dumneavoastră cu o ediţie aniversară a spectacolului „Toamna Simfonic”, la 15 ani de la lansare. Participă: membrii Orchestrei Naţionale Radio şi Corul Naţional de Cameră Madrigal – „Marin Constantin” sub bagheta dirijorului şi orchestratorului, Marius Hristescu.

* În Control Club, de la ora 20:00 actriţa şi cântăreaţa Chrysta Bell susţine un concert live, ce este însoţit şi de prezentarea în premieră a filmului-concert „The Music of David Lynch”.

* Trupa Taxi cântă, de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe.

FESTIVAL

În cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Ceaiului şi Cafelei, de la ora 19:00 începe în Tucano Caffe El Salvador, din Str. Lipscani nr. 79, o „Seară Africană”, care cuprinde: o degustare de cremoasă Amarula, numai bună să vă pregătească pentru un atelier de bijuterii tribale susţinut de AiSo Bijoux by Sorina Aioanei sau pentru împletirea de multe feluri de codiţe afro de către Inashan. De la ora 21:00 începe un concert susţinut de Ikhaya Band.

COMEMORARE

Muzeul Naţional al Literaturii Române organizează evenimentul „In Memoriam Mitzura Arghezi”, de la ora 13:00, la Muzeul Memorial „Tudor Arghezi – Mărţişor”, pentru a marca împlinirea unui an de la moartea Mitzurei Arghezi. Participă: Violeta Barbu, Simona Cioculescu, Elena Ene, Uca Marinescu, Valentina Pituţ, Paula Romanescu, Virginia Tcaciuc, Bratu Longin, Traian Radu.

CARTE

* De la ora 19:00, în Sala Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional are loc lansarea celui mai nou volum apărut în colecţia „Biblioteca Memoria. Jurnale, autobiografii, amintiri”: „Pagini de jurnal (1891-1950)”, de Irina Procopiu, traducere din limba franceză, introducere, note şi comentarii de Georgeta Filitti.

* Ediţia de toamnă a Târgului de Carte Kilipirim, se desfăşoară de azi până Duminică 30 octombrie la Unirea Shopping Center, etajul 2. Printre evenimentele care vor avea loc pe perioada târgului numărându-se şi conferinţe pe teme de dezvoltare personală sau tehnici de îmbunătăţire a calităţii vieţii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.