Oana Pellea și Liviu Cheloiu – cei mai buni actori la FEST(IN) pe Bulevard

Sursa foto: Teatrul Nottara

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara, și-a desemnat câștigătorii.

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 22 octombrie, într-un cadru elegant oferit la sala de spectacole a Palatului Cotroceni.

La secţiunea Crize de familie, juriul de specialitate a decis că cel mai bun spectacol a fost Livada de vişini de A.P. Cehov, în regia lui Gabor Tompa, produs de Teatrului Naţional Maribor, Slovenia.

În aceeaşi secţiune, Oana Pellea a fost desemnată „Cea mai bună actriţă” pentru rolul Betty din spectacolul Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice de Paul Zindel, producţie a Teatrului Metropolis, Bucureşti, iar Liviu Cheloiu a fost numit „Cel mai bun actor” pentru rolul Othello, din spectacolul Othello după William Shakespeare, producţie a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

La secţiunea NETA (New European Theatre Action), spectacolul venit de la Teatrul Naţional Kosovo, Pristina, Osemintele se întorc târziu (The Bones That Come Late) de Teki Dervishi, a fost ales de juriu drept cel mai bun spectacol.

Premiul de popularitate, oferit de juriul de spectatori în cadrul secţiunii Bulevardul comediei, a fost câştigat de spectacolul Jaques şi stăpânul său de Milan Kundera, regia Cristi Juncu, producţie a Teatrului Maria Filloti, Brăila.

Festivalul s-a desfășurat în perioada 10-22 octombrie și a oferit publicului bucureștean întâlnirea cu personalități ale lumii teatrale, cu trupe importante din țară și străinătate, cu spectacole semnate de regizori de marcă.

Ediția din acest an a avut și o semnificație aparte-a reprezentat întoarcerea actorilor și a publicului în sălile Teatrului Nottara și îndepărtarea bulinei roșii de pe fațada instituției, după declasificarea clădirii din clasa I risc seismic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.